fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ivanu Đikiću počasni doktorat Sveučilišta u Rijeci, nova ugledna imena u Znanstvenom savjetu

Priznanje počasni profesor (Honoris professor) Sveučilišta u Rijeci dodijeljeno je prof. dr. Slobodanu Ribariću.

Senat Sveučilišta u Rijeci potvrdio je izbgor prof. dr. sc. Daria Derđe, šefa Katedre za upravno pravo, na mjesto dekana Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te je prihvaćeno izvješće stručnog Povjerenstva za ocjenu prijedloga za dodjelu počasnog doktorata kojim se prof. dr. Ivanu Đikiću dodjeljuje počasni doktorat Sveučilišta u Rijeci za istaknuti doprinos od trajnog značaja svjetskoj znanosti, znanstvenoj edukaciji i popularizaciji znanosti, kao i izuzetan doprinos riječkom Sveučilištu, a svečana promocija bit će održana u srpnju.

Priznanje počasni profesor (Honoris professor) Sveučilišta u Rijeci dodijeljeno je prof. dr. Slobodanu Ribariću, nastavniku i znanstveniku iznimna međunarodnog ugleda koji aktivno surađuje i pridonosi aktivnostima te je spreman i dalje aktivno surađivati i doprinositi aktivnostima Sveučilišta.

Uz Gospodarski savjet, Senat je na prijedlog rektorice imenovao i članove Međunarodnog znanstvenog savjeta od kojih su iz prvog mandata potvrđeni prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, Univerza v Ljubljani, Slovenija, prof. dr. Igor Mezić, University of California, Santa Barbara, CA, SAD, prof. dr. Željko Ivezić, University of Wahington, WA, SAD, prof. dr. Dražen Prelec, MIT, Cambridge, MA, SAD te prof. dr. Igor Žutić, University of Buffalo, NY, SAD.

Novim članovima imenovani su izv. prof. dr. Jasenka Gudelj, Università Ca’ Foscari Venezia, Italija, prof. dr. Nenad Ban, ETH Zürich, Švicarska, prof. dr. Igor Štagljar, University of Toronto, ON, Kanada te izv. prof. dr. Iva Skov, Aalborg Universitet, Danska.

Prvi Međunarodni znanstveni savjet riječko je Sveučilište ustrojilo prije pet godina kao savjetodavno tijelo uprave i Savjeta za znanost Sveučilišta za pitanja znanstvene djelatnosti te razvoja strategija i politika u tom području, a radi se o savjetu koji okuplja eminentne znanstvenike s iskustvom i s uglednih znanstvenih institucija u inozemstvu te s impresivnim opusom znanstvenih radova i citata.