fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Pola stoljeća vinkovačke Turističke zajednice

Izložbom “Naših pola stoljeća”, autorice Mirele Baličević, u sklopu koje su u galerijskom prostoru Gradskog kazališta Joze Ivakić izloženi dokumenti i fotografije koji prate djelovanje vinkovačke Turističke zajednice, započelo je obilježavanje 50. godišnjice osnutka Turističke zajednice grada Vinkovaca.

“Iako se 50 godina čini malo, to je puno godina u kojima je bilo raznih aktivnosti i ljudi koji su obilježili pojedino razdoblje u vinkovačkom turizmu. Sve smo to pokušali sažeti i iznijeti najzanimljivije i najvažnije dokumente i fotografije na kojima će se, vjerujem, mnogi prepoznati”, kazala je autorica izložbe Mirela Baličević.

Po riječima direktorice Turističke zajednice grada Vinkovaca Martine Matković, vrhunac obilježavanja obljetnice djelovanja vinkovačke turističke zajednice bit će 19. srpnja kada će se predstaviti novi turistički vodič Vinkovaca. “Riječ je o vrlo zanimljivom vodiču odnosno njegovoj ‘laganijoj’ verziji od posljednjeg koji smo izdali prošle godine, a koji je prilagođen svim kategorijama turista koji posjećuju naš grad”, kazala je Matković.

Izložbu “Naših pola stoljeća”, koju je Turistička zajednica grada Vinkovaca postavila u suradnji s Državnim arhivom iz Osijeka, otvorenom je proglasio vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, čestitajući vinkovačkm turističkim djelatnicima obljetnicu te poželjevši da još više turista i posjetitelja pohodi Vinkovce u kojima, kako je kazao, imaju što vidjeti i doživjeti.

Turistička zajednica grada Vinkovaca osnovana je 8. srpnja 1966. kao Turističko društvo Vinkovci.

Poziv volonterima za Pedeset godina djelovanja Turističkog društva/Turističke zajednice

Izvor: www.cibalia.hr | Foto: www.tz-vinkovci.hr