fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Proizvedeno 1.400 pari ekskluzivnih Startasica

Hrvatske Startasice, proizvedene u Borovu, koje nose boje i logotip Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. danas su po prvi puta predstavljene javnosti, a u njima će upravo na ceremoniji otvaranja prodefilirati preko 800 hrvatskih studenata sportaša. O procesu nastanka i specifičnosti ovog izdanja posvećenog Igrama govorio je Dubravko Šimenc, brend menadžer Startasica.

Stadion Mladosti na Savi 13. srpnja bit će centralno mjesto mladosti, veselja i slavlja sporta. Tog će se dana, s početkom u 21 sat održati svečana ceremonija otvaranja Europskih sveučilišnih igara, a bogati program kojem će uživo na tribinama svjedočiti preko 4000 gledatelja te milijuni preko TV ekrana na današnjoj su konferenciji za medije predstavili redatelj ceremonije Krešimir Dolenčić te predsjednik ESI2016 Zrinko Čustonja.

„Pripremili smo niz posebnih iznenađenja za sve gledatelje, ali i same sudionike ceremonije otvaranja. Preko 3000 studenata koji će prodefilirati stadionom neće biti samo prolaznici nego sastavni element ove ceremonije. Računamo na njihov ples, fotografije i poruke koje će se izravno prenositi na video ekranima na samom stadionu.“ – istaknuo je Krešimir Dolenčić.

„Na ceremoniji će sudjelovati brojni glazbenici, plesači, zbor, sveukupno preko 200 izvođača, a posebno valja spomenuti i veliki broj volontera koji će se brinuti da se sve odvija kako je zamišljeno. Jedino što mogu reći jest pozvati vas sve da nam se pridružite 13. lipnja i budete dio ovog slavlja mladosti i sporta.“ – zaključio je Dolenčić.

Ovo je prigodom predstavljen još jedan novitet. Hrvatske Startasice, proizvedene u Borovu, koje nose boje i logotip Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. danas su po prvi puta predstavljene javnosti, a u njima će upravo na ceremoniji otvaranja prodefilirati preko 800 hrvatskih studenata sportaša. O procesu nastanka i specifičnosti ovog izdanja posvećenog Igrama govorio je Dubravko Šimenc, brend menadžer Startasica. Ohrabreni međunarodnim uspjehom ovog hrvatskog proizvoda, Šimenc je kazao kako se nada da će i hrvatski sportaši promovirati Startasice kao modni detalj.

„Proizvedeno je 900 pari Startasica za hrvatske sportaše koji će nastupiti na Igrama, a 500 pari naći će se u prodaji za vrijeme natjecanja kako bi svi oni koji će poželjeti ovaj hrvatski proizvod imali priliku doći do ovog vrijednog proizvoda limitirane edicije.“ – dodao je Dubravko Šimenc.

Kako bi i razglednice koje će se u čitav svijet slati iz Hrvatske bile u duhu ovog velikog sportskog događaja pobrinula se Hrvatska pošta. Njihova predstavnica Stela Prislan – Fujs tako je okupljenima predstavila novu poštansku marku na kojoj se uz logotip ESI 2016. nalazi i Hrki, maskota Igara.

“Natjecanja kreću već 12. srpnja. Ukupno 21 sport u Zagrebu i Rijeci potpuno besplatno moći će pogledati svi zainteresirani. Očekuje nas preko 5800 sudionika, više od 5000 utakmica i natjecanja, 200.000 minuta sportskih događanja.“ – istaknuo je Zrinko Čustonja, predsjednik ESI2016.

„Jednako tako karte za ceremoniju otvaranja su besplatno, a da bi se osiguralo mjesto na stadionu Mladosti potrebno je podići ih na blagajnama zagrebačkih bazena. Mi smo spremni. Igre mogu početi.”, zaključio je Čustonja.

Izvor: www.poslovni.hr