fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Izvoze čak 99% proizvodnje u EU

Križevački trgovački lanac KTC najbolja je velika tvrtka u Koprivničko-križevačkoj županiji u 2016., što je okrunio i Zlatnom kunom Županijske gospodarske komore Koprivnica u kategoriji velikih poduzetnika.

Najbolji među srednjim trgovačkim društvima je Hartmann Koprivnica, proizvođač podložaka za jaja (114 milijuna kuna prihoda, 170 radnika), a kod malih je Zlatna kuna pripala Vemo tradeu iz Koprivnice, koji se bavi proizvodnjom papirnatih vrećica, a čak 99% proizvodnje izveze u EU (lanjski prihod 45 milijuna kuna, 80 radnika).

Za KTC je ova godina vrlo dobra, što govore i rezultati. Tvrtka s 1300 zaposlenih je lani ostvarila prihode od 1,55 milijardi kuna, što je za 5,88 posto više nego 2015., zahvaljujući čemu je 46. po veličini u Hrvatskoj. Dobit je bila 24 milijuna kuna.

U sektoru je KTC čvrsto u Top 10 najvećih trgovaca. I ove godine ulaže u nove objekte i obnavlja postojeće, ima 28 supermarketa i tri hipermarketa u 24 grada, restorane, te vlastitu poljoprivrednu proizvodnju s 250 kooperanata. Predsjednik Uprave Ivan Katavić uvjeren je i u gospodarski potencijal županije, koji treba iskoristiti. “Recept za uspjeh je poštovanje radnika, a čelni ljudi moraju osjetiti zadovoljstvo raditi kao zaposlenici”, reći će Katavić.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić ocijenio je, pak, da bez jake i snažne Podravke, jedine, kaže, multinacionalke u Hrvatskoj kojoj sjedište nije u Zagrebu, nema ni jake i snažne Koprivnice, grada koji je, kaže, spreman biti i generator rasta i razvoja SZ Hrvatske.

Izvor: Poslovni.hr