fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Jadran-Galenski laboratorij dobio Deloitteovu zelenu nagradu

Jadran-Galenski laboratorij (JGL) dobitnik je nagrade ‘Green Frog Award 2016’, koju Deloitte Hrvatska dodjeljuje za najbolji izvještaj o održivom razvoju u Hrvatskoj za 2016. godinu, izvijestili su u petak iz Deloittea

JGL je, naime, pobijedio na Deloitteovu natječaju za najbolji izvještaj o održivom razvoju u Hrvatskoj, o čemu odlučuje stručni žiri.

Nagradu je preuzela voditeljica korporativnih komunikacija JGL-a Dea Demi, koja je istaknula da JGL u poslovanje kontinuirano ugrađuje postulate društvene odgovornosti, nastoji biti primjer i pridonositi usklađivanju vlastitog dugoročnog rasta i razvoja s razvojem okruženja.

“Investiranje u tehnologiju i okoliš sastavni je dio izgradnje našeg najnovijeg proizvodnog kompleksa JGL Pharma Valley. Odabir naprednih tehnoloških i ekoloških rješenja, kao i dostizanje maksimalne moguće uštede energije u budućoj eksploataciji, naš je pristup na kojem temeljimo budućnost”, kazala je Demi, dodavši kako je nagrada još jedna potvrda ispravnosti dugoročne vizije razvoja te kompanije.

Nefinancijski izvještaji obvezni

Direktorica u Deloitteovom odjelu revizije Ivana Turjak Čebohin istaknula je kako tvrtke mogu imati velike koristi od nefinancijskog izvještavanja.

“Počevši od učvršćivanja povjerenja investitora, boljeg razumijevanja poslovnih modela, strategije i rizika do otkrivanja novih poslovnih prilika. U tom smislu, Green Frog nagradom želimo odati priznanje tvrtkama koje su već započele s izvještavanjem o održivosti te potaknuti ostale da se priključe tom trendu”, naglasila je Turjak Čebohin.

Prema njenim riječima, sukladno direktivama Europske unije, od sljedeće će godine velike tvrtke koje su subjekti od javnog interesa i imaju više od 500 zaposlenih biti obavezne objavljivati nefinancijske izvještaje. Stoga im je, smatra, sudjelovanje u Deloitteovu natječaju dobra prilika da se na vrijeme pripreme za nove zakonske odredbe.

Izvor: Tportal.hr