fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Jedini u Hrvatskoj: Osijek najbolje maturante nagradio besplatnom auto-školom i vozačkim ispitom!

Kako bi poticao izvrsnost među učenicima srednjih škola Grad Osijek je ove godine nagradio 50 najboljih maturanata plaćenim vozačkim ispitom. Vrijednosnice, koje će moći iskoristiti u osječkim auto-školama po vlastitom izboru, uručio im je gradonačelnik Ivan Radić.

„Od 1652 osječkih maturanata ove godine, Grad Osijek će nagraditi najboljih 50 maturanata koji će dobiti besplatni vozački ispit, odnosno vaučer u vrijednosti od sedam i pol tisuća kuna za što smo u proračunu Grada Osijeka izdvojili 375.000 kuna. Mislim da je to hvalevrijedna gesta kojom potičemo izvrsnost u školovanju.“- izjavio je gradonačelnik Radić tijekom svečanosti uručenja nagrada.

„50 najboljih maturanata su izabrali ravnatelji koji su ta imena elektroničkim putem dostavili Gradu Osijeku. Naravno išao je broj maturanata razmjerno veličini, odnosno broju učenika u školi. Drago mi je da možemo nagrađivati izvrsnost. Velika većina tih maturanata će nastaviti i svoje školovanje u fakultetskim klupama na našem sveučilištu. Tu ćemo ih također pratiti jer kao što znamo i tu imamo svoj program stipendiranja izvrsnosti i nadam se da ćemo na ovaj način potaknuti i buduće maturante da budu što bolji u svojim uspjesima i izvannastavnim aktivnostima.“- zaključio je Ivan Radić.

U ime nagrađenih zahvalio se maturant Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Marko Zirojević.
„Ovo je nevjerojatno rasterećenje za roditeljski proračun i nevjerojatna čast. Neopisivo je biti dobitnik ovakve geste. I dalje smo bez riječi svi. Vjerojatno odmah nakon škole ne bih išao na vozački tako da je ovo masovno promijenilo sve planove koje smo imali i iznimno sam zahvalan.“- istaknuo je Marko Zirojević.

Uz čestitke na ostvarenim uspjesima osječki gradonačelnik Ivan Radić poželio je nagrađenim maturantima i uspjeh na vozačkom ispitu.
(Grad Osijek)