fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Kad poezija probudi arhetip žene u Otočcu suze teku same!

U gradu starom preko 6000 g u Otočcu, se ponovo probudio arhetip žene i pred odabranom publikom održalo pjesničko veče, promocija knjiga i najavila nadolazeća događanja.

Publici su se pod stručnim vodstvom Tamare Jurković vlasnice book cafea Paradiso predstavile stare i najavile nove zbirke pjesama autorice Mare Majstorović kao i nadolazeća promocija knjige i manifestacija u organizaciji Nade Rogić iz Švice malog mjesta velikih ljudi kraj Otočca.

Dugom su se spojile Slavonija i Lika.

Mara je iznova nakon mnogobrojnih promocija po Hrvatskoj otvorila srca, pokrenula suze, a Nada je probila led i tremu čitajući svoje već objavljene priče na čakavskom izričaju i najavila nove pjesme i manifestaciju na koju su svi pozvani u Švicu od 21. do 23. 6. godine gospodnje pred samo slavlje Ivanu Krstitelju.

Kaže se kako svi putevi vode u Rim i u Švicu, a sam Otočac postaje nezaobilazna destinacija mnogorojnim putnicima namjernicima i neotkrivena oaza mnogobrojnih mjesta koje treba posjetiti. Počevši od izvora Gacke, Kutereva-utočišta za medvjede, Svetišta Majke Božje u Krasnom i Kuće Velebita te mnogobrojnih gurmanskih restorana koji nude autothona jela, svježe ulovljene pastrve i janjetinu ispod peke.

Spojila je tako Marina knjiga dugom Slavoniju i Liku. Svjtlosnom godinom pozdravila je svoj rodni grad Vukovar i ohrabrila srca hrabrih žena i muškaraca iz ovoga kraja da čuvaju običaje i ostanu tu gdje jesu, ne bi li im se i ona ponovo vratila.
Iduću promociju iščekuju svi nestrpljivo na jesen kao i nastavak zbirke pjesama Prolazak ispod duge, pod nazivom “S druge strane duge.”

#otočac #kuterevo #svjetlosnagodina #prolazakispodduge #bookcafeparadiso

Fotografije je snimio Zoran Stegnjaić