fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Predstavljen program međunarodne serije spektakularnih turnira u košarci 3×3

Nova, druga i još bolja sezona PRO 3×3 Toura 2023., međunarodne serije spektakularnih turnira u košarci 3×3 („3 na 3 igrača“), u razdoblju od druge polovice svibnja do sredine kolovoza 2023. održat će se ponovno na atraktivnim lokacijama 10 hrvatskih gradova, a u odnosu na prošlu godinu uključeno je čak pet novih gradova.

Na konferenciji za novinare, održanoj jučer (četvrtak, 11. svibnja) na ciljano visokoj lokaciji Rooftop Lateral u Zagrebu, smještenoj na 26. katu nebodera s pogledom na cijeli hrvatski glavni grad, detaljnije informacije o PRO 3×3 Tour 2023. – program, raspored, gradove i lokacije, način održavanja, sadržaj te druge zanimljivosti i novitete – iznijeli su članovi Organizacijskoga odbora iz Udruge PRO 3×3 te komunikacijskoga tima. “Tijekom proljeća i ljeta 2022. godine prvo izdanje PRO 3×3 Toura uspješno je organizirano na top lokacijama 10 hrvatskih gradova, a takva promocija novog olimpijskog sporta izazvala je veliko zanimanje igrača, publike i javnosti. Stoga će lijepa priča biti nastavljena i ove godine, uz poboljšanja u praktički svakom segmentu”, istaknuo je Tomislav Prpić, voditelj organizacije obveznih stručnih službi.

Svoje je tvrdnje potkrijepio i konkretnim brojkama, koje su bile vidljive i u kratkom videouratku, svojevrsnoj rekapitulaciji prošlogodišnjeg Toura, koji je prikazan na početku konferencije za novinare. Više od 100 sati izravnog televizijskog prijenosa, preko 500 natjecatelja iz TOP 20 svjetskih ekipa i najboljih hrvatskih ekipa te više od 20 tisuća gledatelja uživo tijekom cijeloga Toura; samo su neki od indikativnih postignutih rezultata. “Treba istaknuti i kako je više od 900 fotografija otišlo u međunarodnu distribuciju na najveća svjetska tržišta kao što su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Njemačka, Kina, Indija i druge. U izvješću Svjetske košarkaške organizacije FIBA, u sklopu koje organiziramo ovaj Tour, iz travnja 2023. ističe se i kako je na navedenih 10 turnira u 2022. odigrano gotovo 300 seniorskih utakmica, a naša Udruga PRO 3×3 obuhvaća čak 34% aktivnosti iz područja 3×3 košarke u Hrvatskoj”, dodao je Prpić.

Ovogodišnji PRO 3×3 Tour počinje 20. i 21. svibnja 2023. turnirom u Hvaru, a završit će 11. i 12. kolovoza 2023. organizacijom finala u Šibeniku. “Uz pet gradova koji su bili obuhvaćeni i prošle godine – Umag, Vinkovci, Osijek, Zagreb i Šibenik – sada je u Tour uključeno i pet novih hrvatskih gradova, odnosno Hvar, Trogir, Zabok, Lipik i Imotski. Naime, cilj je stalno širenje i promocija 3×3 košarke i u novim sredinama. Ponovno su osigurane profesionalne fotografije i snimke, kao i televizijski prijenosi. Na tome posebno zahvaljujemo medijskim pokroviteljima i partnerima, Pixsell Photo & Video Agency te Sportklubu”, naglasio je Hrvoje Jurković, voditelj Službe za TV, marketing i dodatne sadržaje.

PRO 3×3 Tour 2023. ponovno ima prestižan status FIBA Quest pa će pobjednik završnog turnira putovati na QD WT Debrecen (Mađarska) koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2023. Jurković je ukratko iznio i podrobnije razloge zašto će ovogodišnji PRO 3×3 Tour biti bolji nego njegovo prvo izdanje. “Imamo niz iskoraka u odnosu na 2022. godinu. U sklopu dvodnevnih turnira, uz već postojeći Kids Day, namijenjen djeci, sada će biti organiziran i juniorski Tour; osigurali smo i live streaming; očekujemo više igrača i još bolje rangirane igrače nego lani; kao i još više djece i mladih koji će se zaljubiti u novi olimpijski sport. Na svakom turniru organizirat ćemo edukaciju o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje”, rekao je Jurković, dodavši kako su pripremili i mnoga poboljšanja na vizualnom, komunikacijskom i promotivnom planu.

11.05.2023., Zagreb- Konferencija za novinare na kojoj je predstavljena nova sezona PRO 3×3 Turnira.

Navedena je poboljšanja predstavio Darko Bilandžić koji potpisuje grafički dizajn i vizual svih ovogodišnjih materijala te novomedijskih i interaktivnih sadržaja. Uz osuvremenjenu i “osvježenu” službenu internetsku stranicu www.pro3x3.hr, osmišljeni su i kreirani jedinstveni interaktivni plakat te mobilna aplikacija s proširenom stvarnošću koja će se nadograđivati čitavo vrijeme trajanja Toura. Što se tiče društvenih mreža i komunikacijskih platformi, uz već postojeći Facebook i Instagram profil nedavno je otvoren i profil na TikToku, što je još jedan korak u približavanju mlađim generacijama. Ovisno o prigodi i potrebi na njima se s javnošću komunicira dvojezično, na engleskom i hrvatskom jeziku, čime se želi naglasiti međunarodni karakter Toura.

11.05.2023., Zagreb- Konferencija za novinare na kojoj je predstavljena nova sezona PRO 3×3 Turnira.

“Pogled iznutra” na cijeli projekt na konferenciji za novinare predočili su Rajna Šimunić, voditeljica Službe za brigu o igračima i volonterima te Dean Popović, jedan od nazočnih igrača. “U ovom projektu sam od samoga početka. Ono što nas krasi je zajedništvo i velika ljubav prema 3×3 košarci i općenito sportu. Nije pretjerano reći da smo kroz ovaj projekt svi postali jedna velika obitelj, što je jako važno”, kazala je Rajna Šimunić. “Na PRO 3×3 Touru igrao sam i prošle godine, naravno da ću i ove. Mi koji sudjelujemo na međunarodnim turnirima znamo kako je ovaj Tour organiziran na zbilja visokoj razini. Zahvalan sam organizatorima na prigodi i iskustvu koje pružaju nama igračima”, zaključio je Popović.

11.05.2023., Zagreb- Konferencija za novinare na kojoj je predstavljena nova sezona PRO 3×3 Turnira.

PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Sponzori su HEP, Jamnica, Bigraf, Hell i Lenovo.

FOTOGRAFIJE: PIXSELL Photo & Video Agency