fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

KAUFLAND DIŽE PLAĆE Prodavači će primati 20 posto više od prosjeka u branši ili oko 7200 kuna bruto

Trgovački lanac Kaufland Hrvatska najavio je da će u listopadu krenuti s povećanjem plaća većini svojih zaposlenika, u prosjeku za 11,3 % u odnosu na dosadašnje, a povećanja plaća realizirat će se u dva koraka, tijekom ove i iduće godine.

Kaufland Hrvatska trenutno zapošljava oko 3.500 djelatnika, a od osnutka u Hrvatskoj u 2001. godini, ta je tvrtka investirala više od 3,5 milijardi kuna.

„Za naš uspjeh zaslužni su svi naši djelatnici. Stoga smo ih odlučili nagraditi za trud koji nam pokazuju svojim svakodnevnim radom. Vođeni željom da naši djelatnici budu zadovoljni i motivirani te želeći im pružiti veću sigurnost i mogućnosti, donijeli smo odluku povećati plaće većine naših djelatnika na nerukovodećim pozicijama“, izjavio je Vladimir Tomko, predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska.

U odnosu na prosječnu plaću koja prema podacima Državnog zavoda za statistiku u sektoru trgovine iznosi 6035 kuna bruto, Kaufland Hrvatska će nakon provedenih povišica plaća svojim zaposlenicima plaćati preko 20% više u odnosu na prosječnu plaću u sektoru trgovine, najavili su iz te tvrtke. To bi značilo da će plaće biti oko 7200 kuna.

„Pri donošenju odluke usredotočili smo se na djelatnike na nerukovodećim pozicijama koji su zaposleni u poslovnicama, centrali i u skladištu. Smatramo da su najvažnije bile promjene upravo za ove pozicije, a ne primjerice u menadžmentu“, istaknuo je Tomko.

Izvor: Jutarnji List