fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Lesnina će u Osijeku graditi novi centar vrijedan 15 milijuna eura, zaposlit će i najmanje 100 ljudi

Osijek bi najkasnije za tri godine trebao dobiti novi, moderan prodajni centar Lesnine, vrijedan 15 milijuna eura, u svrhu čega je jučer potpisan ugovor o kupoprodaji zemljišta između Grada Osijeka i Lesnine Hrvatska. Centar će se graditi na području Gospodarske zone Jug, a prema riječima gradonačelnika Osijeka Ivana Radića, Lesnina se obvezala i zaposliti najmanje 100 ljudi.

– Prva faza investicije, gradnja prodajnog centra, vrijednosti oko 15 milijuna eura, treba biti završena u roku od tri godine, a u roku od jedne godine treba biti ishođena uporabna dozvola. Nakon gradnje Lesnina se obvezuje zaposliti minimalno 100 ljudi. Obvezala se sagraditi i komunalnu infrastrukturu – rekao je Radić.

Potpisivanju ugovora prethodio je i ugovor o zamjeni zemljišta. Lesnina je, naime, imala svoje zemljište na području Retfale Jug, pa su zemljišta zamijenjena. Kako je to zemljište na području Retfale Jug vrijedno 4,5 milijuna kuna, a ovo u GZ-u Jug 8 milijuna kuna, Lesnina se obvezala uplatiti razliku od 3,5 milijuna kuna, pri čemu je 2,3 milijuna već uplatila. Radić je istaknuo da se i potpisivanjem ovog ugovora “zahuktava investicijski val u Osijeku”.

– Poznato je da smo ukinuli komunalni doprinos za sve gospodarske subjekte na području Osijeka, što im je velika pomoć i impuls koji će, siguran sam, potaknuti i druge investitore za dolazak u naš grad, što će donijeti i otvaranje novih radnih mjesta – rekao je Radić. Rajko Magdalenc, predsjednik Uprave Lesnine Hrvatska, naglasio je da će Lesnina napokon ostvariti svoje ambicije u Osijeku. – Imamo moderne centre, postojeće obnavljamo, no za Osijek nam je trebala nova lokacija, gdje ćemo sagraditi objekt površine 20.000 četvornih metara u prvoj fazi za brend Lesnina te još 10.000 kvadrata u drugoj fazi za brend Mömax – najavio je Magdalenc.

Izvor: Jutarnji.hr