fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Zavrtjela se nova osječka atrakcija – Panoramski kotač kod Školjke

Nakon dugog iščekivanja, stajanja na granici zbog rješavanja papira i produljenog vremena potrebnog za sastavljanje, večeras se konačno zavrtjela nova atrakcija koja će uljepšati božićne i novogodišnje praznike za Osječane i njihove goste – veliki panoramski kotač kod Školjke.

Panoramski kotač, koji se službeno zove Skyview, najveći je panoramski kotač u jugoistočnoj Europi te je u potpunosti promijenio vizuru Osijeka. Visok je 35 metra, težak gotovo 90 tona, a tijekom vožnje pruža nezaboravan pogled na cijeli grad i njegove brojne simbole.

Obraćajući se novinarima na otvorenju, gradonačelnik Ivan Radić istaknuo je kako je Osijek dobio još jednu atrakciju koja će ovogodišnji Advent učiniti nezaboravnim ne samo za Osječane, već i brojne posjetitelje iz cijele Slavonije i Baranje ali i šire.

Cijena jedne vožnje je 50 kuna, za djecu mlađu od 12 godina cijena je 40 kuna, dok je za djecu mlađu od tri godine vožnja besplatna.

Radno vrijeme kotača je svakim danom od 10 do 23 sata, osim na Badnje veče i Silvestrovo, kada će se vrtjeti od 16 do 20 sati.

Za one koji se plaše ogromnih gužvi kakve su vladale već večeras, dobra vijest je da će kotač ostati u Osijeku do kraja siječnja iduće godine tako da će se svi zainteresirani stići provozati na njemu.

Na novinarsko pitanje postoji li mogućnost da ovaj kotač ostane trajno u Osijeku, Radić je odgovorio kako je o tome razgovarao sa županom Ivanom Anušićem te kako su i Grad i Županija zainteresirani za takvu mogućnost, naravno ukoliko to proračunske mogućnosti dopuste.

Inače, gradonačelnik je najavio i kako će se Adventiranje u Osijeku produžiti do kraja godine.

Izvor: Osijek031