fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

“Lika svjetlo” – osvojili su Japan, osvojit će i Moskvu

U novoj poslovnoj zoni “Smiljansko Polje” u Gospiću tvrtka “Lika svjetlo” d.o.o. već jedanaest godina proizvodi rasvjetna tijela. Počela je s radom 2007. kao poduzeće za proizvodnju svih vrsta rasvjetnih tijela, od malih stolnih lampi do velikih lustera, a cijeli proces proizvodnje odvija se u novoizgrađenoj prostranoj hali od 1500 četvornih metara.

Važno je napomenuti da se proizvodni proces odvija u skladu s načelima održivog razvoja i ekologije uz upotrebu materijala koji ne zagađuju okoliš, pogotovo s obzirom na to da se sjedište i proizvodnja tvrtke nalaze u Lici, jednom od najzelenijih i najnezagađenijih dijelova Europe.

Većinska vlasnica i ujedno direktorica poduzeća “Lika svjetlo” d.o.o. je Blaženka Jurčić, a poduzeće vodi zajedno sa svojim partnerom Maxom Vivianom. Dio rasvjetnih tijela ovoga gospićkog poduzeća proizvodi se serijski prema modelima iz kataloga, no primaju i individualne narudžbe, pa ponekad izrađuju i unikatne komade za pojedinoga kupca. Ali ipak, veliki dio od oko 90 posto proizvedenih lampi izvozi se u 15-ak zemalja Europe.

– Iznimno važnu financijsku pomoć dobili smo od HBOR-a preko programa “Žensko poduzetništvo”. Odobrenim sredstvima kredita nabavili smo savijačicu za izradu čeličnih konstrukcija, vlastito transportno vozilo za prijevoz dekorativnih lampi i printer Epson. Ovim smo ulaganjem sveli troškove skladištenja na najnižu moguću razinu, omogućili bržu isporuku proizvoda kupcima, bržu dinamiku i veću konkurentnost. Preporučili bismo svakome tko ima viziju, a nedostaje mu financijska potpora, da se s povjerenjem može obratiti HBOR-u za pomoć – kaže Blaženka Jurčić.

Društvo danas zapošljava 20 djelatnika, a među njima je osam žena. Potrebe za zapošljavanjem vezane su uz proces proizvodnje. Jer, napominje Jurčić, poslovni proces je radno intenzivan budući da se radi o proizvodima po narudžbi. Vjeruju da će i u idućem razdoblju uspjeti osigurati kvalitetnu radnu snagu na području općine Gospić.

Izvor: Slobodnadalmacija.hr