fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ludbreg kreće s inovativnim projektom izgradnje knjižnice: Imat će slobodni bežični internet i usluge povezane s VR-om

Grad Ludbreg kreće u inovativni projekt izgradnje nove zgrade knjižnice ‘Mladen Kerstner’ koja će imati neograničeni bežični internet, a usluge će biti povezane s najnovijim tehnološkim postignućima poput proširene i virtualne stvarnosti.

-Inovativnost projekta proizlazi iz toga jer će cijela zgrada biti zona slobodnog bežičnog interneta, bez ograničenja pristupa, što će svakom korisniku omogućiti novi način za korištenje usluga Knjižnice i čitaonice koje će u većem dijelu biti koncipirane kao e-usluge s digitaliziranim sadržajem – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić. 

Ludbreg tako trenutno izrađuje projektno-tehničku dokumentaciju vrijednu 200 tisuća kuna, koju sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

-Preko ovog projekta pribavljen je izvedbeni projekt te projekt uređenja eksterijera oko buduće zgrade Knjižnice – navode iz Grada.

-Nadogradnja na postojeće usluge bit će korištenje mobilnih aplikacija za obavještavanje korisnika u realnom vremenu, bolje snalaženje u prostorima Knjižnice i olakšavanje pristupa do željene knjiške građe. Zgrada će biti opremljena najmodernijom multimedijalnom opremom, koja će biti projektirana i postavljena kao zasebna cjelina. Nova zgrada knjižnice imat će suvremeni edukativni karakter u kombinaciji s dodatnim sadržajima koji će djelovati na obavještavanje, edukaciju i uspostavu direktnog kontakta s građanima. Grad Ludbreg će izgradnjom moderne zgrade Knjižnice i čitaonice dobiti atraktivni višenamjenski prostor za inovativne kulturne i edukativne programe kakvi su u gradu dosad bili neizvedivi – rekao je gradonačelnik Bilić.

Izvor: gradonačelnik.hr/J.L.