fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Žene dokazano bolje reagiraju na romantiku kada su site

Tijekom studije, žene su praznog želuca gledale neutralne i romantične fotografije. Iste fotografije su gledale i nakon što su unijele 500 kalorija.

Svi smo čuli za onu dobru staru da put do muškog srca vodi kroz želudac. I vrijeme je da taj stereotip razbijemo. Hrana ne utječe samo njih. I put do ženskog srca popločen je jednako ukusnim namirnicama 🙂 Za to sad imamo i dobar dokaz!

Znanstvenici su otkrili da site žene bolje reagiraju na romantiku. Tijekom studije, žene su praznog želuca gledale neutralne i romantične fotografije. Iste fotografije su gledale i nakon što su unijele 500 kalorija. Rad njihovih mozgova u oba slučaja je pregledan pomoću magnetske rezonancije.

Veći interes

Eksperiment je pokazao da su žene punog želuca bolje reagirale na romantiku. Kada su ljudi gladni često im je teško misliti na išta drugo osim na hrani. Nakon jela, oni se opuštaju i postaju otvoreniji prema stvarima.

I to nije sve.

Osim povezanosti između punog želuca i romantičnih odnosa, jednako je važno kako sama hrana utječe na romantiku. Istraživači su došli do zaključka kako nakon slatkih okusa, sudionici bolje barataju romantičnim riječima.

U ovom slučaju, žene su bile osjetljivije na romantične riječi, a slatkoća je također doprinijela pozitivnoj procjeni potencijalnih partnera i većem interesu za uspostavljanjem odnosa s tom osobom.

Izvor: Zivim.hr