fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

‘Dokaz da raj još postoji’: ugledni časopis ishvalio dalmatinske plaže

Ugledni francuski modni časopis Vogue objavio je pravi hvalospjev hrvatskim plažama. Na popisu najljepših hrvatskih plaža za kupanje (što je pomalo čudna formulacija) našle su se i dvije plaže od Splita udaljene tek oko 40 do 50 minuta.

 

 

View this post on Instagram

 

Beach life #croatia #brela #puntarata #summer

A post shared by Chris Watt (@chriswatties) on

Jedna je Punta rata u Brelima, koju Vogue opisuje kao ‘dokaz da mediteranski raj još postoji’. Spominje kupanje u miru i tišini u sjeni stoljetnih borova i impozantnih stijena.

Ponestane li mjesta u hladu, preporučuju potencijalnim posjetiteljima, može se unajmiti ležaljka sa suncobranom. Bilo bi pravo čudo da ne može.

 

Druga plaža koju spominju također se nelazi na Makarskoj Rivijeri, a riječ je o Nuglu kojeg u zadnje vrijeme sve češće preporučuju strani mediji u svojim ‘travel’ rubrikama.

Nugal je ‘još jedna mediteranska destinacija iz bajke’. Smještena je među stijenama i ‘dotiče mirno jadransko more’. Zbog privatnosti (jer na nju se stiže samo pješice ili brodom) je omiljena među nudistima, ističe Vouge.

 

Na istoj listi našlo se još plaža splitsko-dalmatinske županije: hvarske Dubovica i plaža hotela Little Green Bay, bolski Zlatni rat i viška Stiniva.

 

Pohvale su išle i dubrovačkom Banju te Betini.