fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Lufthansa otvorila zrakoplovnu vezu Frankfurt – Pula

Slijetanjem zrakoplova njemačke nacionalne zrakoplovne kompanije Lufthanse Embraer 190 s 90-ak putnika u petak poslijepodne u pulskoj Zračnoj luci i službeno je uspostavljena zrakoplovna veza Frankfurt – Pula dva puta na tjedan, ponedjeljkom i petkom, do 28. listopada.

Ističući važnost otvaranja zrakoplovne veze s drugim najvećim čvorištem u Europi za pulski i istarski turizam, direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo je rekao da je taj događaj za istru iznimno važan.

’Na ovaj način otvaraju nam se nova tržišta od Amerike i Kanade do Dalekog istoka – Kine, Koreje i Singapura. To su sve destinacije koje su nam u ovom trenutku dostupnije nego što su bile prošli tjedan’, istaknuo je direktor Radmilo i zahvalio predstavnicima Lufthanse koji su očito to odredište prepoznali kao važno.

Podsjećajući kako turizam čini gotovo 20 posto hrvatskoga BDP-a, pulski gradonačelnik Boris Miletić je rekao kako je važno imati dobre cestovne, pomorske i zračne veze.

‘Izravna veza Pule s Frankfurtom znači i izravnu vezu Pule s cijelim svijetom i svim destinacijama. To pridonosi dodatnom razvoju turizma, povećanju kvalitete te porastu dolazaka i turističkih noćenja te daje dodatni impuls hrvatskom gospodarstvu’, poručio je Miletić.

Predstavnik Lufthanse Peter Pullen podsjetio je da je njemačka nacionalna zrakoplovna kompanija Lufthansa osnovana 1953. te da je riječ o najvećem europskom putničkom zračnom prijevozniku.

‘Po veličini putničkoga zračnog prijevoza je četvrta kompanija u svijetu s 209 destinacija u 81 zemlji. S partnerima leti na više od 410 destinacija, a po broju zrakoplova u svojoj floti je na drugom mjestu u svijetu’, istaknuo je Pullem i izrazio zadovoljstvo otvaranjem nove veze Frankfurt – Pula. Dodao je kako će Lufthansa, osim s Frankfurtom, Pulu povezivati i s Münchenom jedanput tjedno, i to subotom, od 3. lipnja do 30. rujna.

Grupacija Lufthansa posluje s više od 700 zrakoplova i po podacima iz 2016. zapošljava više od 123.000 ljudi diljem svijeta. Godine 2016. Lufthansom je letjelo 150 milijuna putnika, uključujući i njezine podružnice.

Izvor: Tportal.hr