fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Megaprojekt pored starog Klisa: Diže se studentsko-gospodarski centar na 210 tisuća kvadrata

Klis se pokazao kao izvrsna lokacija za tako nešto.

Jakov Vetma, prvi čovjek Klisa, i njegovi općinski vijećnici jednoglasno su izglasali pokretanje procedure ustupanja zemljišta za projekt “Sveučilišni kampus Klis“, pa bi uz srednjovjekovnu utvrdu, u sljedećih pet godina, trebala niknuti prava studentsko-gospodarska baza. To, među ostalim, podrazumijeva sveučilišnu bolnicu, pogon za proizvodnju hrane, studentski centar i dom, ali i sportske sadržaje…

Kako piše današnje izdanje Slobodne Dalmacije, Klis se pokazao kao izvrsna lokacija za tako nešto jer je mjesto na kojemu se susreću dvije klime, blaga mediteranska i oštriji klimatski uvjeti Zagore. Radit će se na novim tehnologijama u proizvodnji hrane, tako da je planiran i određeni broj staklenika. Bit će i sportskih sadržaja, dakle veliko nogometno igralište, te 4600 metara četvornih sportskih dvorana – nabraja nam Vetma.

Među novim sadržajima, dodaje, planirani su i prostori za tvrtke iz sfere informacijske tehnologije, startupovi, poduzetnički inkubator, ali i veliki studentski centar, kao i studentski dom koji podrazumijeva smještaj za 500 do tisuću studenata. Planiran je i smještaj za profesore, kao i kafići, restorani, sve što studentu dvadeset i prvog stoljeća treba.

FOTO: DALMACIJA NEWS