fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Mirisne svijeće domaćeg brenda produžit će ljeto i u dom unijeti mirise Hvara, Raba, Lokruma

  • NATALIO je domaći brend organskih i prirodnih mirisnih svijeća od sojinog i kokosovog voska u kojima su uhvaćeni mirisi nekih od naših najljepših otoka
  • Svaka je svijeća ručno izrađena i izlivena u staklenu čašu na kojoj se nalazi etiketa s otisnutim geografskim koordinatama točne lokacije koja je poslužila kao olfaktorna inspiracija za svaku pojedinu svijeću
  • Početkom studenog na tržište stiže i nova božićna svijeća, a ubrzo nakon nje brend će po prvi puta ponuditi i difuzor sa štapićima

Neki kažu da najbolje stvari nastaju potpuno slučajno. Ja bih rekla da uvijek i bez iznimke nastaju iz ljubavi, a priča koja mi je još jednom potvrdila uvjerenja ona je domaćeg brenda NATALIO iza koje stoji Natalio Đangradović, mladi dizajner iz Dubrovnika koji posljednjih godina karijeru gradi i u inozemstvu i kojeg su nostalgija i ljubav prema rodnom kraju doveli do izrade organskih i prirodnih svijeća od sojinog i kokosovog voska.

“Samo oni koji su imali avanturu života u inozemstvu znaju kako Hrvatska miriše. Većina drugih udiše ovo bogatstvo zdravo za gotovo. Ne usuđuju se to primijetiti”, citat je koji stoji na stranicama brenda i jedna od brojnih stvari koja me zaintrigirala te natjerala da detaljnije istražim pozadinu cijele priče.

“Ljubav prema izradi organskih svijeća rodila se u ljeto 2017. godine”, započinje priču Natalio. “Budući da sam u to vrijeme živio izvan Hrvatske, godišnji odmor sam odlučio provesti u rodnom Dubrovniku. Na obožavanom mjestu svoje mladosti, đardinu Starog grada, Lokrumu, provodio sam sate. Eksplozija mirisa jasmina, eukaliptusa, sandalovine, crnog jasena… ponovo se urezivala u moje biće. Uobičajeno je da mi ideje pokucaju u snovima. Tako sam se, jedno jutro nedugo nakon godišnjeg odmora, probudio iz nostalgičnog, ali i inspirativnog sna. Vizija je bila jasna; svijeća koja svojim mirisom u moj dom donosi atmosferu otoka te budi najljepše emocije. Iako je izrada svijeća prvenstveno bila hobi za moju dušu, uz podršku i nagovor obitelji i prijatelja, odlučio sam se na širu, poslovnu avanturu.”, kaže Natalio.

Prilikom izrade ovih mirisnih svijeća, fokus je na prirodnom, veganskom, ekološki prihvatljivom i održivom, a svaka je svijeća ručno  izrađena i ručno izlivena od 100% prirodnog sojinog voska. Dio vizualnog identiteta brenda je i ‘Mirisno putovanje hrvatskim otocima’ koje Natalio objavljuje na Instagram profilu, a koje je radio u suradnji s producentom Hrvojem Vukovom te fotografom Sanjinom Kaštelanom. “Projekt je sniman dva mjeseca kako bismo široj publici dočarali otkud i kako je točno nastala inspiracija za pojedinu mirisnu svijeću”, otkriva Natalio. Inače, na etiketi svake svijeće otisnute su geografske koordinate točne lokacije koja je poslužila kao olfaktorna inspiracija za svaku pojedinu svijeću. 

U ponudi se trenutačno mogu pronaći svijeće s mirisima Raba, Hvara, Brijuna i Lokruma, a Natalio mi otkriva da je u pripremi već i nova božićna svijeća koja će se na tržištu pojaviti početkom studenog: “Božanstvena mješavina sandalovine, bora i cedara pravi je zimski ugođaj pretočen u svijeću. Malo prije Božića, uz mirisne svijeće na tržište izlazi i nešto potpuno novo i drugačije, prvi Natalio difuzor s štapićima.”

Osim što mirišu jedinstveno, Natalio svijeće i izgledaju sjajno te svojim mirisom bude najljepše uspomene i emocije, a budući je svaka  ručni rad kojem je poklonjena velika pažnja, divna su ideja za poklon dragim osobama, ali i nama samima, za sve one trenutke kada se želimo opustiti i pobjeći od svakodnevice, na sva ona mjesta beskrajne sreće, spokoja i slatke dokolice kojima se svakoga ljeta toliko rado vraćamo. Jer kako kaže Natalio, ništa neće probuditi sjećanja kao miris. I ne samo sjećanja, već i emocije povezane s tim sjećanjima.

Izvor: miss7.24sata.hr
Foto: Pixabay