fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

‘Mislili smo da je plišani’: Slučajni prolaznici na cesti kod Kupjaka spasili mladunče medvjeda od sigurne smrti

Na putu do posla vozeći se starom magistralnom cestom Rijeka – Zagreb, Matija Grgurić iz Kupjaka zajedno sa svojim kolegama naišao je na nesvakidašnji prizor. Naime, na cesti je bilo mladunče medvjeda.

– Prvo kada smo ga ugledali pomislili smo da se radi o plišanom medvjediću jer je bio skroz sitan, taman kad smo ga htjeli zaobići pomaknuo se. Izašli smo iz automobila, promatrali ga i fotografirali te su se tada zaustavili još i Damir Krizmanić te Petar Medved, inače policajci koji su alarmirali Lovačko društvo Lipov vrh koje djeluje na tom području – objasnio nam je Matija Grgurić.

Na poziv, stigao je Interventni tim za krupne zvijeri te lovnik iz Lovačkog društva Lipov vrh, Slavko Medved.

– Ovo je vrlo neuobičajena situacija da je medvjedica ostavila svoje mladunče nasred stare magistralne ceste Rijeka – Zagreb na području Gorskog kotara. Prema onome što sam vidio, mladunče ima oko mjesec dana te teži kilu i pol. Zdravo je, nije udareno te ga je vjerojatno medvjedica nosila u ustima kada ju je nešto u prometu prepalo. Jako nam je drago da ga nitko nije na prometnoj cesti udario te da je ostao živ. Sada je mladunče na sigurnome te ćemo se dalje pobrinuti za njega u nadi da se bude vratio u svoje prirodno stanište – izjavio je lovnik Medve

Zahvaljujući dobroj reakciji vozača te pozivima stručnim službama mladunče je spašeno, što dodatno upozorava sve sudionike u prometu da uvijek moraju biti na oprezu.

Izvor: Novilist.hr ; Foto Matija Grgurić