fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Mladi voćar iz Jarmine, brojnim problemima usprkos, odlučio je ostati u Slavoniji

Miroslav Kolić na 34 hektara suvremeno uređenog voćnjaka proizvodi sve vrste jabuka. Radi za domaće i inozemne kupce. Posla se uhvatio s 18 godina života, uz veliku potporu roditelja. Za početak proizvodnje bili su primorani podignuti kredit – milijun kuna u švicarskim francima. Nisu tada ni slutili koliko će biti teško te novce vraćati.”Bilo je tu padova i uspona” – prokomentirao je Miroslav.

I taman kada su, vrativši kredit, mislili da su teret skinuli s leđa, život ponovno pokazuje Kolićima zube. U godinu dana oba Miroslavova roditelja gube bitku s teškom bolešću. No, unatoč svemu Miroslav nastavlja zacrtani put- put voćara.

“Bilo je teško. Bilo je trenutaka kada se to sve moglo srušiti za mjesec dana.. Nisam se dao, imao. sam volju. Borio sam se da ne iznevjerim svoje roditelje koji su mi tako vjerovali i pomogli mi da imam danas ovaj nasad” – ispričao nam je Miroslav, koji danas gospodari s voćnjakom veličine 34 hektara. Mreže u voćnjaku postavio je zahvaljujući povlačenju novca iz IPARD-a. Upravo u fondovima Miroslav vidi spas i drži da su oni jamstvo budućnosti Slavonije.

U vremenu kada se u Slavoniji mahom zatvaraju objetki, rasprodaje stoka, strojevi, postoje i oni koji vjeruju i ulažu, kao i ovaj Jarminčanin. Kaže da sve što radi, radi s puno odricanja. Svaku kunu ulaže u voćnjak i ne pomišlja da je troši na luksuz, primjerice skupi automobil i nešto slično. Na naš upit je li sretan čovjek odgovorio je: ” Jesam. Radim posao koji volim. Volim svoju državu, volim svoju Slavoniju!“. Potvrdio je to i kada je odbio poziv jedne talijanske tvrtke koja mu je ponudila posao. Koliko god bio težak život ovdje u Slavoniji Miroslav kaže da ga nigdje drugdje ne može zamisliti i da iz ove slavonske crnice crpi snagu.

Izvor: Vinkovacka tv