fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Mlinarov burek osvaja sve kontinente: Senzacija u Mađarskoj, jedu ga i u Australiji

“Na većini stranih tržišta uvijek se najprije pojavi naš burek, a onda širimo ponudu proizvodima iz ostalih segmenata.”

Mlinarev burek posljednjih se godina proširio gotovo po svim kontinentima, on je istovremeno najprodavaniji i najrašireniji proizvod koji vuče cijeli Mlinarov asortiman.

Na policama većine trgovačkih lanaca dostupan je čak i kupcima u dalekoj Australiji, a upravo  zbog toga tvornica bureka radi punom parom.

Marin Picukarić, član Uprave Mlinara, objasnio je između ostalog za tportal kako je počelo osvajanje stranih tržišta:

– Kad smo u Budimpešti pokretali posao, primarno smo se oslanjali na ponudu bureka jer je u Mađarskoj taj segment pekarske ponude u tom trenutku bio zanimljiva inovacija na tržištu. Danas nam je burek ondje najprodavaniji proizvod. Mislim da ne pretjerujem kad kažem da ga lokalni potrošači i turisti u Budimpešti doživljavaju kao senzaciju, ističe Picukarić.

– Burek je naš najprodavaniji proizvod. Istovremeno, on je i najrašireniji. I u maloprodaji i u veleprodaji burek zapravo vuče cijeli naš asortiman. Na većini stranih tržišta uvijek se najprije pojavi naš burek, a onda širimo ponudu proizvodima iz ostalih segmenata. Ovoga trenutka možemo reći da je burek iz naše proizvodnje dostupan potrošačima na skoro svim kontinentima, zaključuje Picukarić.

Izvor: www.poslovni.hr