fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Slavonska bombonijera s čvarcima i kulenom kreće u osvajanje tržišta

Što su bomboni i čokolade u običnoj, to je ravni kulen, kobasica, slanina, čvarci i butelja vina u Slavonskoj bombonijeri. Svoje proizvode u ovaj neobičan dizajn umotala je osječka Mesna industrija Ravlić za slavljenički 55. rođendan. Bombonijera je istovremeno povezala i projekt lansiranja novog izgleda njihova weba te nastupa na društvenim mrežama. Cijeli koncept Slavonske bombonijere i njezin sadržaj ovim je Osječanima osmislio Hand dizajn studio iz Zagreba, a Ivana Ravlić, izvršna direktorica MI Ravlić za tportal govori tko je pokretač ideje te kakva su očekivanja i planovi ove mesne industrije

‘Ideja se rodila iz naše potrebe za poslovnim poklonima, a željeli smo nešto originalno, drugačije od svega što se do sada nalazi na tržištu. Slavonska bombonijera uklopila se jako dobro s našim brendom jer smo iz Slavonije, Osijeka’, objašnjava Ivana Ravlić.

Slavonska bombonijera u njihove mesnice stiže u dva različita pakiranja, nešto skupljem i ekskluzivnijem te drugom pristupačnijem. Dok su u prvu ubacili svoj ravni kulen, slavonsku mesnatu slaninu, čvarke i butelju vina, u drugu su zapakirali domaću slavonsku kobasicu, slavonsku mesnatu slaninu, čvarke i vino.

‘Bombonijere se već prodaju u našim mesnicama. No prethodno je potrebno dogovoriti se s mesarom u mesnici ili ih naručiti preko weba jer zbog nedovoljno velikog lagera u mesnicama ih ne možemo držati. Bombonijera stiže u mesnicu već drugi dan, a u one nešto udaljenije za najviše dva’, nastavlja ona.

Ova obiteljska tvrtka koja je tijekom pola stoljeća prerasla u grupaciju razvila se iz restorana Plavi podrum u Osijeku koji i danas posluje. Grupacija Ravlić zapošljava 370 radnika, ima modernu klaonicu u Petrijevcima nadomak Osijeka, nedavno je otvorila svoju 40. mesnicu i prisutni su od Međimurja i Zagorja do najnovijeg Zagreba te u Slavoniji i Baranji. U sklopu grupacije djeluje i sestrinska tvrtka Agro Ravlić koja se bavi uzgojem žitarica i drugih usjeva, a usko je povezana s Ravlićem.

‘Zadovoljni smo jer smo sada prisutni i u Zagrebu, a zadovoljni su i naši kupci koji više ne moraju stalno moljakati rodbinu iz Slavonije da im donesu proizvode u Zagreb’, kaže izvršna direktorica MI Ravlić.

Broj zaposlenih ovdje se povećava otvaranjem svake nove mesnice za tri do četiri čovjeka, a širenjem proizvodnje proporcionalno se povećava broj radnika i u tom dijelu. Mesna industrija Ravlić prošlu je godinu uprihodila 206,34 milijuna kuna.

Izvor: www.tportal.hr