fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

“Moja poduzetna Hrvatska” u Zadru okupila male poduzetnike

Kuhari iz konzultantske tvrtke Majstor kuhar, koja promovira zdrav način prehrane baziran na zdravim, prirodnim i domaćim proizvodima, pojašnjavaju da se radi o tradicionalnom dalmatinskom ljetnom jelu koje se bazira na junećem umaku, brojnom povrću te neizostavnom maslinovom ulju.

Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova “Moja poduzetna Hrvatska”, kojeg organizira medijska grupa Styria sa svojim brendovima Večernji list, 24 sata i Poslovni dnevnik, okupio je u subotu su Zadru 20-ak malih poduzetnika koji su predstavili svoju ponudu. Kako je istaknuo Ivica Katić, pročelnik za gospodarstvo i poduzetništvo Grada Zadra, ovakve manifestacije su nužne kako bi mali poduzetnici lakše našli put do novih kupaca.

Na povijesnom zadarskom Trgu Petra Zoranića uz poznatiju znamenitog Pet bunara, sa svojim štandovima je svoj asortiman predstavilo 10-ak poduzetnika iz Zadra i okolice te toliko njih iz ostatka Hrvatske. Berislava Ćurčin iz Starigrada na Hvaru i njezin OPG Lavanda su bili jedan od izlagača na zadarskom Festivalu. Berislava se već 30 godina bavi proizvodnjom kozmetike od mediteranskog bilja, a posebice o lavande, ružmarina, smilja i kadulje.

U svojem asortimanu ima 31 certificirani proizvod, a kako sama kaže, svake godine dobiva nekoliko medalja na raznim specijaliziranim sajmovima. OPG Damjanić-Babac, kojeg vodi bračni par Sandra Babac i Alan Damjanić iz Poljica kod Zadra, predstavili su se u Zadru sa svojim ekološkim brendom Šinjorina smokva koji obuhvaća pet džemova od smokve, dunje, maraske, šljive i mandarine. Kuharski akademik Branko Ognjenović je i na ovom Festivalu imaju svoj tradicionalni kuharski show. Zadranima, kao i njihovim brojnim gostima, Ognjenović, i njegov mladi kolega Matko Bukovec, je pripremio “makarone šporke”, odnosno tjesteninu s junećim umakom i junetinom.

Kuhari iz konzultantske tvrtke Majstor kuhar, koja promovira zdrav način prehrane baziran na zdravim, prirodnim i domaćim proizvodima, pojašnjavaju da se radi o tradicionalnom dalmatinskom ljetnom jelu koje se bazira na junećem umaku, brojnom povrću te neizostavnom maslinovom ulju. Zanimljivost je da je Ognjenović pripremao ovo jelo u zadarskoj socijalnoj ustanovi Dom sv. Frane koja se brine za odrasle i nemoćne, a tom prigodom je Ognjenović dao nekoliko korisnih savjeta tamošnjim kuharicama, a istodobno i donirao 50 porcije makarona šporkih njihovim štićenicima.

Izvor: Poslovni.hr