fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Nacionalnom parku Krka 66 milijuna kuna

Za projekt Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke, čiji je korisnik i prijavitelj Javna ustanova “Nacionalni park Krka”, u petak je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih EU sredstava.

Cilj projekta je turistički valorizirati srednji i gornji tok rijeke Krke i rasteretiti najposjećenije atrakcije u južnom dijelu nacionalnog parka, a njegova ukupna vrijednost iznosi 80 milijuna kuna.

Od ukupnog će iznosa 66 milijuna kuna biti financirano bespovratnim EU sredstvima. Ugovor su potpisali ministrica Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric i ravnatelj Javne ustanove “Nacionalni park Krka” Krešimir Šakić.

Ministrica Žalac kazala je kako je riječ o hvalevrijednom projektu koji će, osim jačanja turističke ponude tog kraja, doprinijeti i gospodarskom razvoju te otvaranju novih radnih mjesta.

Novi ugovori vrijedni 402 milijuna kuna

“Uskoro ćemo potpisati još deset ugovora za Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode u vrijednosti od 402 milijuna kuna“ naglasila je ministrica Žalac.

Na svečanom potpisivanju sjednici Vlade u Kninu, kao i na potpisivanju spomenutog ugovora sudjelovali su i premijer Andrej Plenković, šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnik Grada Knina, Marko Jelić.

Izvor: Tockanai.hr