fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Najava četvrtog dana 52. Vinkovačkih jeseni – ponedjeljak 11. rujna

Osim Sajma gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina u Slavonskom sokaku od 10 do 23 sata i Vinskog grada na Trgu bana Šokčevića od 17 sati do sat iza ponoći, na maloj pozornici u Slavonskom sokaku u sklopu Tamburice na sokaku, od 18 do 22 sata posjetitelje će zabavljati Tamburaški sastav Endemi. Dobar zalogaj se može pojesti u nekoj od kućica Sokaka ili u restoranu uz Bosut.

Ljubitelji folklora sigurno neće izostati na Folklornim večerima što traju od 19 do 21 sat u šatoru Vinkovačkih jeseni i gdje će dio svoje tradicije pokazati KUD-ovi iz Gunje, Vukovara, Lipovca, dva iz Vinkovaca, Komletinaca, Ilače, Bošnjaka, Petrovaca, Prkovaca, Otoka i Drenovaca. Nakon Folklornih večeri u istom prostoru će od 21,30 do 23,30 sati održati modna revija Loreena.

U OŠ Antuna Gustava Matoša održava se Sajam sporta. Prije podne, na temu Zajedno protiv govora mržnje, učenici osmih razreda sudjelovat će na interaktivnoj radionici koja počine u 11,30 sati i od 12,15 sati na multimedijalnom kutku. U 13 sati je prezentacija sportova, a u 14 sati predstavljanje u izložbenom prostoru.

U potkrovlju Gradskog muzeja, od 10 do 19 sati posjetitelji mogu besplatno razgledati multimedijalni postav Etnologija Vinkovaca i okolice.

Izvor: Vinkovackejeseni.hr