fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U našičkoj bolnici vrtić za djecu zaposlenika

U sklopu kompleksa Opće bolnice Našice planira se otvoriti vrtić koji će funkcionirati u sklopu Dječjeg vrtića Zvončić Našice, a osim djece zaposlenika bolnice smještaj u njemu moći će dobiti i djeca s područja koja gravitiraju bolnici.

Vrtić će se otvoriti uz potporu Grada, a predviđena je jedna vrtićka skupina od 30 djece. Zaposlenici Opće bolnice, naime, imaju 35 djece vrtićke dobi, a u bolnici trenutačno radi 15 trudnica. Te su brojke potaknule ravnateljstvo bolnice da se odluči na otvaranje vrtića, naravno, u suradnji s Gradom.

– Radi se o zajedničkoj ideji da riješimo višegodišnji problem nedostatka kapaciteta u gradskom vrtiću. Kada smo shvatili da je među našim zaposlenicima puno mladih roditelja te da sva djeca ne budu upisana u gradski vrtić, odlučili smo zajedno djelovati – rekao je dr. Hrvoje Šimić, ravnatelj, te objasnio da će Opća bolnica u idućih godinu dana preurediti prostor u sklopu praonice rublja a koji više neće biti u funkciji. Naime, tzv. vešeraj više neće biti pod okriljem bolnice jer će poslove pranja i glačanja bolničke posteljine, rublja i odjeće preuzeti državna tvrtka Pleter. Takva odluka, kaže dr. Šimić, dobra je za bolnicu, jer će se izdvajanjem praonice rublja postići značajne uštede.

– Uređaji i aparati u tzv. vešeraju stari su više od 40 godina i možete misliti što to znači u smislu energetskih certifikata. Ti prastari uređaji troše ogromne količine struje i vode. Korištenje usluga vanjskog servisa praonice donijet će velike uštede bolnici – poručio je dr. Šimić. Istaknuo je da bolnica izdvajanjem praonice oslobađa tri prostorije, od kojih je svaka 70 četvornih metara. Uređenje i opremanje vrtića rješavat će su u dogovoru s Gradom.

Da je otvaranje vrtića u sklopu bolnice poželjno, poručio je i gradonačelnik Krešimir Žagar, koji je istaknuo da u gradskom vrtiću postoji problem nedostatka kapaciteta te da će ovaj projekt osigurati skrb o djeci djelatnika bolnice, ali i građana čija djeca ostanu neupisana tijekom pedagoške godine.

Konkretni dogovori oko prilagodbe prostora i troškova vrtića tek slijede, a jučer je bio jedan u nizu radnih sastanaka ravnatelja i gradonačelnika.

Izvor: Glas Slavonije