fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Neka bude zauvijek

Jeste li jedni od onih koji se vječno bore s kilama? Tjedni ili mjeseci gladovanja dovedu vas do rezultata, a onda, ne baš popularni, ‘jo-jo efekt’ i vrati se sve duplo??

I meni je priča, na žalost, poznata.

Dijeta bez imena i trajanja

Odustala sam zato od dijeta s nekim novim popularnim nazivom i s ograničenim trajanjem.
Ima tako evo skoro godina dana kako sam odlučila da moja ‘dijeta’ neće imati ime niti da će trajati određeni period zauvijek.

Gurmanska dijeta

Možete si zamisliti kako je teško gurmanu poput mene odlučiti da neke stvari više nikada neće biti iste. Foodie poput mene kojem je hrana non stop na pameti i život u kojem se puno toga vrti oko hrane??
Znala sam ja da neće biti lako, ali odluka je bila čvrsta jer cilj nije bio imati najbolje tijelo na plaži. Doktor je naredio da se moram dovesti u red – metabolički.

Malo staneš pa si misliš – ovo je ozbiljno, ali ja se ionako hranim zdravo, što da radim??

 

Stručna pomoć

Kada ne znaš više kako niti u kojem smjeru, onda je vrijeme da potražiš stručnu pomoć – kažu.
Obratila sam se fitness trenericama koje žive od zdravlja. Kako vlastitog tako i tuđeg.
Generalno mi je jasno što smijem, a što ne, ali trebam nekoga tko će bi točno odrediti što moram jest i koliko, s naglaskom na KOLIKO.

Cure su mi pripremile plan prehrane po danima, ili točnije – po satima, te uz to i plan vježbanja, a ja sam se ozbiljno primila posla.

Dan 14. – Pizza za večeru

I tako nakon dva tjedna prilagodbe organizma na nešto novo – pizza za večeru. Kakvo veselje, Božić je uranio, slavlje, pizza , juhuuuuu!!! Zvala sam cure i pitala – jel to stvarno pizza u planu prehrane?
Prava pravcata pizza??

Sreća

Kada se i glava i tijelo napokon nađu i shvate da su sve ove trajne promjene dovele do toga da se oboje osjećaju sretnima, stigli smo do cilja. Sve ostalo onda je jednostavno i lako.

Ključ sreće krije se u tome da svatko od nas uživa u životu i da ne budemo robovi nikakvih dijeta, ali da u isto vrijeme budemo zdravi i brinemo o našem tijelu.

Ako se brinemo o našem tijelu ono će nam reći ‘hvala’ i više puta.

Stare traperice

I onda nagrada – kada nakon gotovo godinu dana, nekih 10tak kilograma manje ponovo staneš u stare traperice koje su strpljivo čekale ‘bolje dane’ negdje ispod kreveta.

Nećemo se lagati i govoriti kako nam u cijeloj priči jedan od ciljeva nije i izgled, onaj famozni beach body, jer što smo sretniji izgledamo bolje, a kada izgledamo bolje onda se osjećamo bolje i tako u krug.

Edukacija

Zdravo se hraniti je lako, uz malo truda, postati će dio svakodnevice.

ALI, važno je i educirati se, a u današnje vrijeme, to je lako.

U bespućima interneta nalazi se čitavo more savjeta, tu su i stručnjaci koji će nam rado pomoći, a i namirnice su nam dostupne u obližnjoj prodavaonici ili tržnici.

Jedna mudra za kraj

Ja mogu biti vaša prijateljica koja rado dijeli savjete jer želim da su svi sretni i zadovoljni kao i ja, a da i dalje budu gurmani – isto kao i ja.

Ne budite robovi dijeta, uživajte u zdravim jelima, svježim namirnicama. Kuhajte i jedite samo ono što znate od čega se sastoji. Izdvojite vremena za sebe, za svoje zdravlje i biti ćete zahvalni sami sebi.
… i NEKA BUDE ZAUVIJEK …

RECEPT

I zato što zdrave navike ne znače da više nikada nećemo pojesti pizzu, pripremila sam za vas recept jednu malo bolju i zdraviju verziju pizze:

Pizza od integralnog pšeničnog i rižinog brašna