fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Neviđeni wake park u Puli

Recept za dobar provod i lude-luđe-najluđe trikove na wakeboardu nekad i nije tako jednostavan. No, ako uzmeš prstohvat svjetskih wake zvijezda, točnije Dominika Gührsa (GER), Felixa Georgiia (GER) i Dominika Hernlera (AUT) i pomiješaš njihovu kreativnost, hrabrost i vještinu na wakeu – spektakl je zagarantiran.

Na ideju su došli gledajući YouTube videe, a onda odlučili krenuti u proces planiranja, istraživanja i razmišljanja o tome kako ideju provesti u djelo. Željeli su kružni wake park s dizalicom dovoljno dugom i brzom koja bi ih mogla vući po parku.

Athlets

Athlets

No…kako pronaći savršenu dizalicu? Kran dug barem 40 metara?

Pa…najjednostavnije je otići do prve luke i provjeriti što imaju.

Prva postaja – Hamburg. Tužna priča, idemo dalje.

Druga postaja – Rotterdam. Tužna priča, idemo dalje.

Treća postaja – Istanbul. Tužna priča. Kamo sada?

Jackpot! Hrvatska! Pula!

„Pronaći pravu dizalicu s kranom, koja bi mogla biti od pomoći našem projektu bila je potraga za iglom u sijenu. No, u jednom trenutku smo čak pomislili da ta igla ni ne postoji. Nakon što smo obišli luke Hamburga, Rotterdama i Istanbula, jackpot smo pronašli u Hrvatskoj.“

Što kad bismo imali i neku ‘leteću prepreku’?

Wake park čije se prepreke kreću u punih 360 stupnjeva daleko je od uobičajenog. Osim toga, kran koji vozače vuče ka tim preprekama još je jedna do sada neviđena pojava na ovakvim ‘igralištima’.
No, kako sve to dovesti na još veću razinu? Pa…napraviti prepreku koja lebdi. Fizički i tehnički – skoro nemoguće. Ali kasnije voziti po prvom ovakvom lebdećem elementu na svijetu – neopisivo.

Felix Georgii wakeboarding at Wake Crane Project in Pula, Croatia on September 25, 2016

Felix Georgii wakeboarding at Wake Crane Project in Pula, Croatia on September 25, 2016

Ovaj park nastao je prije otprilike mjesec dana u pulskom brodogradilištu Uljaniku. Dizalicu je prvo trebalo prebaciti na platformu, a potom i zavariti kako se ne bi prevrnula prilikom okretanja.
Sedam transportnih kontejnera pretvoreno je u ‘ukrase’ koji služe za izvođenje nimalo jednostavnih next-level trikova na wakeboardu. Kontejnere su dizajnirali i svojim rukama preobrazili sami vozači – Dominik x 2 i Felix.

A da bi cijela postavka ostala tu gdje su je i stavili, najveće zasluge pripadaju sidrima, točnije njih osam, od kojih svaki teži 800 kilograma.

Izvor: Redbull.com/hr Foto: Redbull.com