fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Njemačka R+S grupa dolazi u Slavonski Brod, otvara podružnicu i planira zapošljavanje novih kadrova

U srijedu 1. lipnja, održan je inicijalni sastanak povodom suradnje Đuro Đaković Holdinga, njemačkog holdinga R+S Group  i Industrijsko obrtničke škole Slavonski Brod. U našem gradu su tako bili predstavnici  R+S grupe vlasnik Markus Röhner, direktor Matthias Predojević i predstavnici za prostor Republike Hrvatske Ivan Dujak, zadužen za industriju i Damir Markić, zadužen za elektrotehniku. Razgledavali su kompleks, odjeljenja nekoliko škola zavarivanja i Odjel za održavanje i usluge.

“Najveći povod je bio da vlasnik obiđe kompletnu industrijsku zonu Đuro Đaković Holdinga, kako bi se uvjerio da imamo adekvatne ljude za rad. Obišli smo par škola zavarivanja gdje su se i sami uvjerili u kvalitetu školovanja. Svakako u budućnosti planiramo i suradnju s njima pop pitanju certificiranja zavarivača i ostalih zanimanja koja ćemo imati u našem kompleksu”, istaknuo je Ivan Dujak.

Inače, ovaj njemački holding ima zaposleno 3400  ljudi, poput bravara, električara i elektroinženjera, no ono što je važno u djelokkrugu proslovanja imaju i sustave ključ u ruke.

“Izrađujemo cijele koncepte, od kopanja temelja do struje gdje smo lideri u Njemačkoj. Imamo sve potrebno za zapošljavanje radne snage, od fizičkog radnika do inženjera, te im omogućavamo dodatno usavršavanje i najbolje uvjete”, rekao je Dujak.

Uskoro bi trebali otvoriti i predstavništvo u Slavonskom Brodu, kao prvom gradu u Hrvatskoj, a usavršavali bi već postojeće kadre u zavarivačkim i elektrotehničkim djelatnostima, te radili na učenju i usavršavanju njemačkog jezika tih kadrova. Ujedno bi zapošljavali i nove kadrove, jer planiraju proširiti svoj posao.

“Predstavnici holdinga obišli su par prostora, no kada su se iznenadili pozitivnim temama i mogućnostima suradnje, prvotni plan se promijenio, te se traži sada novi prostor, ne više od 200-injak, nego s više od 600 kvadratnih metara koji će biti opremljen, ali poslužiti i za prenoćište onima koji će dolaziti iz drugih gradova kod nas na edukaciju”, rekao je Dujak i dodao da bi sve trebalo biti riješno kroz 2 mjeseca.

Nakon obilaska ĐĐ Holdinga, posjetili su i Industrijsko-obrtničku školu, te razgovarali s ravnateljem Lukom Mladinovićem o budućoj suradnji. Tako bi brojni učenici poslije školovanja, mogli doći na dodatno educiranje u podružnicu Slavonski Brod gdje bi im potom bilo osigurano radno mjesto u Njemačkoj. Ujedno, predstavnici škole sljedećeg tjedna dolaze na sajam eketrotehnike u Frankfurt kada će posjetiti i proizvodne pogone R+S grupe.

Izvor: www.035portal.hr
Foto: Danijel Soldo