fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Nove Startasice za školske dane – Startas Cvičke

Na promociji održanoj u Hrvatskom školskom muzeju (Trg Maršala Tita 4) u Zagrebu, predstavljene su Startas Cvičke. Iako Startas postoji punih 40 godina, a Borovo je kroz povijest proizvodilo nekoliko modela šlapica za školarce, proizvodnja Startas Cvički je logičan slijed.

Dubravko Šimenc, voditelj branda Startas istaknuo je kako su proizvedene, kao i svi Startas modeli, od pamučnog platna, gume dobivene iz prirodnog kaučuga, ručno su izrađene u Vukovaru gdje ih je oblikovalo preko 23 para vrijednih ruku. Kako bi se olakšalo obuvanje šlapica, klasičan model s veziacama zamijenjen je sa elastičnom trakom. Dostupne u 10 različitih boja, za djevojčice i dječake, idealane su za školske dane. Uz kupljenje Startas Cvički kupci dobijaju Startas platnenu vrećicu koju su za nas sašile djelatnice udruge Kamensko Creativa, te smo i na taj način zaokružili priču o izvorno hrvatskom proizvodu.

Krajem školske godine, počeli smo zaprimati upite od strane vijeća roditelja i osnovnih škola diljem Hrvatske. Školama su ponuđene Startasice i Startas Cvičke po povoljnijim cijenama te smo s 50ak škola trenutno u pregovorima dok njih 10ak je u fazi realizacije suradnje, istaknuo je Damir Rupčić, voditelj projekata u Borovu.
Promocija je održana u Hrvatskom školskom muzeju, kojeg ne poznaju mnogi iako je otvoren davne 1901 godine. Uz trenutnu izložbu Bertuchovog slikovnog carstva te stalni postav muzeja s predivnim postavima školske građe, svi kupci Startas Cvički dobijaju mogu besplatno posjetiti muzej tijekom cijele naredne školske godine. Želja nam je promovirati muzej školarcima za koje spremamo razne radionice i izložbe, dodaje Branka Manin, ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja.

Zbog toga je bila prigoda da nove Cvičke predstavimo u Hrvatskom školskom muzeju koji čuva našu povijest školastva. U stalni postav muzeja ovom prilikom uvrštena su tri modela Cvički. Platnene iz sredine 60ih godina, kožne iz sredine 90ih godine te najnoviji model Startas Cvičke.

Startas Cvičke dostupne su u većini Borovo prodavaonica po cijeni od 99kn te platnenu Startas vrećicu na dar.