fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Novi spektakl u Puli? Nakon hokeja i nogometa u Areni bi se mogla igrati košarka

Nakon hokeja na ledu i nogometa, pulska Arena bi mogla postati domaćin i međunarodnog turnira u košarci 3×3, što je bila tema današnjeg susreta istarskog župana Borisa Miletića, pročelnika Kabineta župana Ivana Glušca i ravnatelja Arheološkog muzeja Istre Darka Komša s organizatorima Tomislavom Prpićem i Zlatkom Galiotom, iz Udruge PRO 3×3.

Moderna košarka za modernu regiju

Tom je prilikom županu predstavljen koncept dvodnevnog turnira, koji bi se održao prije ili nakon sezone, a cilj mu je popularizacija 3×3 košarke, dinamičnog i atraktivnog olimpijskog sporta. Nakon Bjelovara, želja je organizatora diljem Hrvatske organizirati košarkaške utakmice toga tipa, a Istru smatraju idealnom destinacijom, u kojoj postoji interes za vrhunski sport. Osim toga, Istra je moderna regija, kao što je to i košarka 3×3.

Župan Miletić je podržao inicijativu, naglasivši kako su sportski turniri dobrodošli, a promociju sporta među djecom i mladima smatra posebno značajnom.

U Areni su igrali Medveščak i Bayern

“Svi dobro pamtimo hokej na ledu u Areni, manifestaciju koja je dodatno brendirala ne samo Pulu, već cijelu Istru kao vrhunsku sportsku destinaciju. Pozdravljam i to što bi turnir bio besplatan za naše građane i goste, a na njemu će se moći okušati i domaće košarkaške ekipe”, naglasio je istarski župan.

Za daljnju organizaciju zadužen je Arheološki muzej Istre, stoji u priopćenju Kabineta župana.

U Areni se rijetko održavaju sportske manifestacije, ali 2012. su u njoj dvije utakmice odigrali hokejaši Medveščaka, a 2019. su se na malonogometnom travnjaku u revijalnom susretu sučelili veterani hrvatske reprezentacije i Bayerna.

Izvor: Index.hr