fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Novo veliko priznanje za zagrebačkog profesora geografije Dejana Nemčića

Nakon što je prije godinu dana proglašen najboljim svjetskim učiteljem, zagrebački profesor geografije Dejan Nemčić sada je i član ocjenjivačkog suda koji dodjeljuje tu prestižnu svjetsku nagradu. Istodobno, Dejan je dobio još jedno veliko priznanje – bit će prvi hrvatski učitelj koji će održati predavanje na najvećoj svjetskoj obrazovnoj konferenciji u Dubaiju.

– Velik je broj učitelja bio u igri, oni su odabrali 20 najboljih učitelja, 50 delegata koji će držati govore koji će imati čast promovirati svoju zemlju i za mene je to čast jer nema ništa ljepše nego u kockastoj majici sa Hrvatskom u srcu promovirati i pričati u inozemstvu, kaže Dejan Nemčić, prof. geografije OŠ Ive Andrića, Zagreb.

Nagrade i priznanja se nižu, a on je ostao isti. Zanimljiv profesor geografije i odličan razrednik.

– Njegov način podučavanja je koristan jer sve mogu saznati od prve, a ne tražit na internetu, kaže Ana učenica 6. razreda. 

Mnoge je zainteresirao za predmet do te mjere.

– Geografija mi je najdraži predmet u budućnosti se vidim kao profesorica, kaže Luna, učenica 7. razreda.

Još godinu dana slušat će predavanja prof. Nemčića, a doznali smo, jedno od njih bit će i online predavanje koje će održati upravo u veljači iz Dubaija s najviše zgrade u svijetu Burj Khalifa. Uopće ne sumnjamo da će biti spektakularno. Kao i predavanje koje je u završnoj fazi.

Video prilog pogledajte klikom ovdje

Izvor: HRT.hr