fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Obrtnici i izvoznici kreću u zajednički pohod na svjetska tržišta

Hrvatska obtnička komora (HOK) i Hrvatski izvoznici (HIZ) u ponedjeljak su potpisali sporazum o suradnji koji bi, kako je istaknuto na potpisivanju, trebao polučiti snažne sinergijske efekte.

“Hrvatski izvoznici imaju mnogo iskustva u osvajanju stranih tržišta i borbi protiv birokracije, a nama obrtnicima se sada pruža prilika da učimo od njih. Sporazum će pridonjeti jačanju konkurentnosti naših obrtnika na međunarodnom tržištu, a nadamo se da će i izvoznici u većoj mjeri koristiti obrtnike kao kooperante u svojim poslovima”, rekao je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, uoči potpisivanja sporazuma koje je održano u Hrvatskoj obrtničkoj komori.

Predsjednik Hrvatskih izvoznika Darinko Bago naglasio je kako u udruzi žele hrvatskim obrtnicima približiti svoj rad, pa su smanjili iznos mjesečnih članarina HIZ-a za obrtnike.

“Obrtnici su najžilaviji dio gospodarstva i njihove usluge su sve traženije, dok izvoznici posluju na stranim tržištima, pa je stoga ova ‘sprega’ prirodna. Smatramo da su obrtnici budući potencijalni izvoznici te želimo zajednički utjecati na rast i razvoj hrvatskoga gospodarstva, a od povezivanja očekujemo snažne sinergijske efekte “, kazao je Bago.

Kako je istaknuto, HOK i HIZ će zbog olakšavanja komunikacije i zaštite zajedničkih interesa, preko službenih internetskih stranica objavljivati novosti od partnerske organizacije te će dogovarati i zajedničke nastupe prema nadležnim državnim institucijama, a sve u cilju unaprjeđivanja poslovnog okruženja u RH i inozemstvu.

Izvor: Tportal.hr