fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Održan 4. Grawe noćni maraton

Na zagrebačkom Bundeku i savskom nasipu 2.000 trkača trčalo u ritmu jednog srca za djecu s urođenim srčanim manama– Grawe Hrvatska d.d. doniralo 100.000 kuna Udruzi Veliko srce malom srcu

Četvrtu godinu zaredom na Bundeku je održan pravi “party” pod zvijezdama. Rekordan broj od 2.000 trkačica i trkača trčalo je ove godine dugo iščekivani Grawe noćni maraton pod sloganom “Uhvati mjesec” za djecu rođenu sa srčanim manama.

Iza ove vesele sportske priče stoji inicijativa PoKRENI koja se održava već treću godinu, a koja za cilj ima motivirati ljude da se poKRENU ili da poKRENU nekoga u svojoj blizini tko nikada nije trčao kako bi se podigla svijest o važnosti kretanja i usvajanja zdravih životnih navika koji su temelj za kvalitetniju budućnost svakog pojedinca.

“Izuzetno smo ponosi što je ove godine na Grawe noćnom maratonu startalo skoro 2.000 trkača koji za nas nisu samo dio ove utrke, već i inicijative PoKRENI i koji su svojim primjerom bili spremni učiniti pozitivnu promjenu za sebe ili za one koji će se tek poKRENUTI. Jako nas veseli vidjeti da ova utrka raste iz godine u godinu što je samo dokaz kako ljudi sve više brinu o svojem zdravlju”, rekao je Igor Pureta, predsjednik Uprave Grawe Hrvatska.

Važnost ove inicijative prepoznali su i Grad Zagreb, Ministarstvo zdravstva te Središnji državni ured za šport kao pokrovitelji projekta PoKRENI i utrke GRAWE noćni maraton. Predsjednik Zagrebačkog športskog saveza Nikola Dragaš i prim. Vera Katalinić-Janković, dr.med, pomoćnica ministra zdravstva svojim su dolaskom na Grawe noćni maraton dodatno dali podršku svim trkačicama i trkačima na startu prve utrke.

Kao i svake godine inicijativa PoKRENI ima i dobrotvorni karakter jer su brojni trkači diljem Hrvatske i zaposlenici osiguravajućeg društva Grawe d.d. prikupljali kilometre za Udrugu Veliko srce malom srcu. Do sada je prikupljeno nešto više od 270.000 kilometara, a ove prikupljene kilometre je Grawe Hrvatska je na noćnom maratonu uručila Udruzi Veliko srce malom srcu kroz donaciju od 100.000 kuna.

“Hvala svakom od 1100 trkača koji su poklonili svoje kilometre, ali veliko hvala i našim dragim zaposlenicima pred koje smo također stavili veliki izazov. Svi koji su sudjelovali u ovom projektu pokazali su da razumiju potrebe najmlađih u našoj zajednici i da su spremni učiniti više kako bi njihov život bio što sličniji našem. Svi smo pokazali koliko veliko srce imamo i da ga nesebično dijelimo s malim srcima kojima je pomoć najpotrebnija”, rekao je prilikom predaje donacije Udruzi Veliko srce malom srcu Igor Pureta, predsjednik uprave Grawe Hrvatska.

Aktivnosti u sklopu inicijative PoKRENI, pa tako i prikupljanje novih kilometara nastavljaju se i dalje jer nova godina do sljedećeg, petog Grawe noćnog maraton donosi i nove sportske izazove, a sve to kako bi iskoristiti trkačke korake da što glasnije šalju poruku o važnosti kretanja u rastu i razvoju, u životu i u borbi s pojedinim zdravstvenim izazovima.