fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ontario prikupio 140.000 dolara za vukovarski vodotoranj

Više od 140.000 dolara prikupljeno je za vukovarski vodotoranj na donatorskoj večeri koja je u povodu posjeta hrvatske predsjednice Kanadi priređena sinoć u pokrajini Ontario.

Kolinda Grabar-Kitarović prva je predsjednica koja je posjetila kanadske Hrvate nakon Franje Tuđmana prije 25 godina. Ispred tisuću uzvanika podsjetila je na zajedništvo koje su domovinska i iseljena Hrvatska pokazale tijekom Domovinskog rata te poručila kako žrtva Vukovara nije bila uzaludna.

Ovo je doista vrhunac ovog putovanja. Nisam mogla zamisliti da će biti bolje nego što jest. Vidite ovdje otprilike oko tisuću ljudi koji su došli iskazati potporu Vukovaru, dati novac za vodotoranj, ali prije svega izraziti potporu zajedništvu, zajedništvu Hrvatske i zajedništvu između domovinske i iseljene Hrvatske,rekla je.

Naša je akcija počela krajem devetog mjeseca i ovo je samo sredina akcije. Bit će tu još skupljanja sredstava i nadamo se da ćemo lijepom svotom pridonijeti  obnovi vodotornja u Vukovaru, rekao je Ivan Grbešić iz Kanadsko-hrvatske gospodarske komore.

Izvor: Hrt.hr