fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Karlovačka tvrtka donirala 23 tone jabuka

Više od materijalne vrijednosti tu vrijedi ljubav onih koji su darivali i nas koji pomažemo da donacija dođe do djece i da im pomognemo u navici da jedu više voća.

Dvadeset tri tone jabuka iz baranjskih voćnjaka podijeljeno je u srijedu karlovačkim školama, dječjim vrtićima, Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži i Socijalnoj samoposluzi Crvenog križa – da bi one došle i do djece i mnogobrojnih karlovačkih obitelji.

Donator je tvrtka Rabo d.o.o., koja upravlja voćnjakom u Kneževim Vinogradima, jednim od najvećih hrvatskih voćnjaka, te je raspisala javni natječaj za donaciju jabuka. Adventistička humanitarna organizacija ADRA dobila je donaciju, a ona po tržišnim cijenama vrijedi oko četvrt milijuna kuna.

“Više od materijalne vrijednosti tu vrijedi ljubav onih koji su darivali i nas koji pomažemo da donacija dođe do djece i da im pomognemo u navici da jedu više voća. Osim toga mogu reći da je za nas u Adventističkoj crkvi i ADRA-i ljubav prema Bogu i vrlo praktična, što znači da treba činiti ono što čovjeku treba za tijelo. To su i jabuke, rekao je pastor Adventističke crkve Nikola Dežić.

Predsjednik Gradskog vijeća Karlovac Nikola Mandić zahvalio se na donaciji te je Adventističkoj crkvi poželio puno sreće u radu na svim “poljima” i materijalnim i duhovnim, a pročelnica društvenih djelatnosti Andreja Navijalić istaknula je da se tom donacijom potencira i važnost zdrave školske prehrane.

Izvor: Poslovni.hr