fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Otvara se prvo biološko kupalište u Hrvatskoj

Do ljeta grad Čazma postaje “dom” prvom hrvatskom biološkom kupalištu. Radovi su pri kraju, a uz kupalište bit će sagrađena i poučna staza gdje će se postaviti edukativne ploče o flori i fauni čazmanskog područja.

Iako na prvu možda ne izgleda tako, prvo biološko kupalište u Hrvatskoj ono u Čazmi uistinu je pri završetku. U to se ovih dana uvjerio i gradonačelnik Dinko Pirak, koji je sa suradnicima obišao gradilište. Najveći i najzahtjevniji građevinski radovi su gotovi, preostalo je samo uređenje sunčališta i hortikultura, a u tijeku je postavljanje zaštitne folije i bazenske tehnologije. “Čazmanski biološki bazen oblikovan je tako da prati granice lokacije i u konačnici će izgledati kao da je oduvijek postojao na tome mjestu. Oko samog bazena nalazit će se i poučno tematska staza, gdje će se postaviti edukativne ploče o flori i fauni čazmanskog područja“, rekla je Dajana Petrina, voditeljica projekta Čazma Natura, vrijednog 26 milijuna kn, u sklopu kojega se gradi biološko kupalište.

Kak su dodali iz Čazme, kompletan završetak radova bit će potkraj svibnja, a onda slijedi traženje i dobivanje uporabne dozvole. Tako da se ove sezone definitivno kupamo na čazmanskom bazenu. Pored toga, na bazenu će raditi i ugostiteljski objekt za kojeg će uskoro biti raspisan natječaj. Također, bit će i zapošljavanja, većinom sezonskog, no u svakom slučaju otvorit će se nova radna mjesta. Naravno, trebat će i spasilac pa ukoliko ima onih koji bi se time željeli baviti, iz grada poručuju, kako se svi zainteresirani mogu informirati na stranicama Hrvatskog Crvenog križa koji financira obuku za spasitelje.

Izvor: Green.hr