fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Infobip predstavio svoj najveći inovacijski centar na svijetu Alpha Centauri

Infobip je predstavio svoj najveći inovacijski centar u svijetu, kampus Alpha Centauri, čime je Zagreb i Hrvatsku čvrsto postavio na vodeće mjesto tehnološke industrije u ovom dijelu Europe.

– U Infobipu smo posvećeni razvoju cijele tehnološke zajednice u Hrvatskoj i to radimo na tri razine. Prva je razvoj i inoviranje koje predvode naši zaposlenici u Hrvatskoj i svijetu. Druga je postavljanje Hrvatske u središte developerske zajednice u ovom dijelu Europe kroz Infobip Shift. I treće, dajemo znanje i otvaramo vrata globalnog tržišta domaćim startupovima kroz naš program Startup Tribe.

Hrvatska ima vrhunske talente i jako nas veseli da svojim djelovanjem možemo pomoći da se njihovi potencijali ostvare – istaknuo je tijekom predstavljanja Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa. Novi kampus se prostire na 11.900 kvadrata zatvorenog i 5.100 kvadrata otvorenog prostora, a jedinstven je po tome što uz moderno oblikovane prostore za rad i edukaciju, ima i smještajne jedinice u kojima mogu boraviti zaposlenici i gosti koji iz drugih kompanijskih ureda diljem svijeta dolaze u Zagreb. Kampus može primiti preko 800 zaposlenika.

Vrijednost investicije premašuje 150 milijuna kuna, a Alpha Centauri razvili su arhitektonski timovi iz 3LHD-a i Fabrike. Prostire se na osam katova na kojima su tri etaže uredskih prostora, javna etaža s restoranom i konferencijskom dvoranom te tri etaže sa smještajem u sklopu kojih su rekreacijska dvorana, teren za skvoš i zajednički lounge prostor.

– Alpha Centauri je naš novi dom kreativne i inženjerske izvrsnosti u čiju smo izradu uložili jako puno truda, najboljih iskustava koje smo skupili diljem svijeta, ali i mnogo pozitivne energije. U Infobipu vjerujemo kako je disrupcija na globalnom tržištu moguća samo pomoću inovacija, a za stvaranje inovacija potrebno je nešto više od uobičajenog radnog prostora. Vjerujemo da će ovaj izvranredni kampus dodatno potaknuti istraživački duh koje njegujemo u Infobipu.

Alpha Centauri predstavlja evoluciju našeg prvog kampusa u Vodnjanu, Pangee koji je bio važna prijelomnica za ubrzani razvoj našeg poslovanja i razvoja – dodaje Silvio Kutić. Kampus se prostire na zemljištu veličine oko 20 tisuća četvornih metara. Trenutno je iskorišteno oko 8 tisuća m2, dok je za naredno razdoblje ostavljen zemljišni prostor za gradnju istog ili sličnog objekta. Kampus je gradilo 35 tvrtki, a samo projektiranje trajalo je godinu i 3 mjeseca dok je proces izgradnje trajao godinu i 9 mjeseci do uporabne dozvole.

Kampus prati globalne trendove pa je velik naglasak stavljen na zelene detalje i održivost. Sama zgrada kampusa je A+ energetskog razreda, a za hlađenje i grijanje radnih prostorija koriste se okolne podzemne vode, što rezultira manjom potrošnjom električne energije. Pomoću ‘zelene fasade’ koja okružuje vanjske element kampusa, a omogućuje više ljeta zimi i zaštitu od presnažnog sunca ljeti – navodi se u priopćenju.

Izvor: Vecernji.hr