fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Otvara se vukovarski bazen, u ožujku na njemu utakmica Francuska-Hrvatska

Dugoočekivano otvorenje vukovarskog bazena sve je bliže, a točan dan znat će se nakon 23. prosinca, za kada je zakazan tehnički pregled bazena. A vrlo brzo nakon otvaranja bazena, već u ožujku, tamo će se odigrati utakmica FINA Svjetske lige Hrvatska-Francuska.

Naime, Vukovar je u nedjelju posjetila delegacija Hrvatskog vaterpolo saveza te s gradonačelnikom grada Vukovara Ivanom Penavom i ravnateljem Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara Ivanom Szabo dogovorili odigravanje ove utakmice.

Izvršni direktor HVS-a Perica Bukić rekao je kako je povod dolaska delegacije Hrvatskog vaterpolo saveza skorašnje otvorenje novog bazena u Vukovaru koji će upotpuniti kvalitetu života građana ovoga grada. „Ovaj objekt je prekrasan, ovakav bazen puno znači jednom gradu. Iznimno me veseli što postoji snažna volja da se ovdje oformi plivački i vaterpolo klub jer to znači da će se vaterpolo proširiti i u ovu hrvatsku regiju”, rekao je Bukić te dodao kako je utakmica Hrvatska – Francuska dodijeljena Vukovaru jer ovaj grad to zaslužuje, a cilj im je napraviti malo sportski spektakl.

Utakmica će imati i dodatnu simboliku jer se igra protiv Francuske, a upravo je francuske nacionalnosti bio Jean-Michel Nicolier, dragovoljac HOS-a koji je položio svoj život za slobodnu Hrvatsku.

Gradonačelnik Penava rekao je kako se dan otvaranja bazena bliži, stoga se zahvaljujući proslavljenom hrvatskom vaterpolistu Dubravku Šimencu i ravnatelju Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara Ivanu Szabou dogovorilo odigravanje utakmice FINA Svjetske lige. „Vukovar nikada nije imao ovako veliku utakmicu i vjerujem da će ona biti izvrstan početak rada ustanove. Također se nadam da će bazen imati mnogo korisnika te da će najmlađi Vukovarci ovdje naučiti plivati i ostvarivati vrhunske sportske rezultate”, zaključio je Penava.

Ravnatelj Ivan Szabo otkrio je kako je tehnički pregled bazena zakazan za 23. prosinca nakon čega će se znati točan datum službenog otvaranja.

„Nadam se da će otvorenje biti upriličeno što prije. Dojmovi delegacije HVS-a su zaista odlični. Svi oni vide ovaj bazen ne samo kao radni za treninge plivača, klubova i reprezentacije nego i kao mjesto gdje će se odigravati velike utakmice poput ove koja je najavljena za ožujak. Bazen i obližnja sportska dvorana nudit će zajedno puno sportskih sadržaja kako za naše sugrađene tako i za sve posjetitelje grada Vukovara”, zaključio je Szabo.

Delegacija HVS-a se tijekom posjeta Vukovaru pokloniti žrtvi vukovarskih branitelja polaganjem vijenca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a obišli su i ratnu bolnicu te Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar.

(Grad Vukovar)