fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Otvoreno 18. Europsko prvenstvo mažoretkinja

Svečanim defileom gotovo 2.000 mažoretkinja iz devet europskih zemalja središtem Vinkovaca u subotu je svečano otvoreno 18. Europsko prvenstvo mažoretkinja koje se u Vinkovcima održava od 22. do 25. rujna.

Otvarajući prvenstvo, gradonačelnik Vinkovaca Mladen Kalić izrazio je zadovoljstvo što se ovako velika europska manifestacija održava u gradu koji je, prema tvrdnjama arheologa, najstariji europski grad s više od 8.000 godina kontinuiteta življenja na njegovim prostorima, te grad u kojem je pronađena posuda s koje je isčitan najstariji europski kalendar. Karlić je izrazio uvjerenje da će natjecanje mažoretkinja kod građana podići optimizam i stvoriti ugodniju klimu. Predsjednik Europskog mažoret saveza Alen Šćuric uputio je zahvalu svima uključenim u organizaciju prvenstva te naglasio da je ovo drugo najveće do sada održano Europsko prvenstvo. Na 18. Europskom prvenstvu mažoretkinja sudjeluje oko 2.000  natjecateljica iz Austrije, BiH, Češke, Francuske, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Hrvatske, u 238 formacija i neformacija.

Sutra se u sportskoj dvorani Trgovačke i ekonomske škole u Vinkovcima održava za gledatelje najatraktivniji dio natjecanja mažoretkinja u kategoriji formacija, a pobjednici bi se trebali saznati u večernjim satima.

Izvor: Hina