fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ovo preslatko seosko imanje nalazi se nedaleko od Zagreba i oduševit će ljubitelje najfinije hrane i vrhunskih vina!

Mjesto susreta dobrih ljudi, dobre hrane i dobrog vina koje morate posjetiti!

Ako ste u potrazi za nešto drugačijom lokacijom idealnom za vikend izlet, ovo preslatko seosko imanje koje je svoje mjesto pronašlo nedaleko od Zagreba ideja je s kojom ne možete pogriješiti, a posebice ako ste ljubitelj domaćih, vrhunskih vina i autohtone, domaće, moslavačke kuhinje!

Riječ je o seoskom turizmu obitelji Kezele koji se zasniva na obiteljskoj tradiciji pripreme kotlovine i proizvodnje vina. Ovo prostrano imanje mjesto je na kojemu se već godinama čuvaju seoske starine i recepti predaka te mjesto na kojemu se uzgaja domaća hrana, a koju svakodnevno serviraju na tanjure zadovoljnih gostiju. Doživljaj pravog seoskog gospodarstva zaokružuje prekrasan pogled na vinograde, kao i štala s brojnim domaćim životinjama i jedinstvena etnografska zbirka s čudesnim starinama. Valja napomenuti kako su za posjetitelje na imanju uređene drvene kućice stare oko 100 godina, a u kojima gosti uživaju u jelima iz kuhinje i vinima iz vlastitog podruma. U svakom slučaju, na ovome imanju svaki će putnik pronaći nešto za sebe; Ljubitelji vina upoznat će se s autohtonim moslavačkim sortama, djeca će uživati u igri s konjima, dok će rekreativci puniti baterije šetnjom ili bicikliranjem kroz šumu do prekrasnog jezera.

Što se spomenute domaće kuhinje tiče, svakako predlažemo da kušate domaće juhe, kao i divljač pripravljenu na tradicionalni, moslavački način. Od jela koja spravljaju od domaćih namirnica također se izdvaja i šaran na rašljama, a tu su i brojni vegetarijanski specijaliteti “na gazdaričin način”. Na imanju obitelji Kezele možete organizirati razna okupljanja, proslave, rođendane, pa i vjenčanja, a sve informacije pronaći ćete na službenoj stranici.

Izvor: Fashion.hr
Foto: Pixabay