fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Pevec ulaže veliki novac u trgovine

U utorak je održana Glavna skupština maloprodajnog lanca Pevec na kojem je donijeta odluka o novim ulaganjima u prodajne centre. Pevec će u nove centre uložiti 300 milijuna kuna, a cilj im je imati trgovine u većini gradova većih od 15.000 stanovnika.

Predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević rekao je dioničarima kako je tvrtka unatrag par mjeseci okončala višegodišnji problem nekretnine u Puli te je sada ona u njezinu vlasništvu, a osim toga kupljeni su i prodajni centri u Zadru te u Bjelovaru u kojem uskoro počinje gradnja novog objekta.

‘Cilj nam je imati 50 posto objekata u vlasništvu jer želimo stabilnost kompanije u budućnosti i ne želimo da nam konkurencija zaustavi rast. U nove prodajne centre kompanija namjerava investirati gotovo 300 milijuna kuna te su radi osiguranja financijskih sredstava trenutno u tijeku pregovori s bankama za kreditna zaduženja. Uz to, važna daljnja odrednica bit će nam i materijalna prava naših zaposlenika za koje je u planu povećanje plaća tijekom ove i iduće godine.’ kazao je Lovrinčević.

Inače, Glavna skupština Peveca prihvatila je godišnja financijska izvješća za 2016. godinu, dala razrješnice članovima Uprave te je za nedostajućeg člana Nadzornog odbora izabrala je Marija Radića, suosnivača Dicentre iz Osijeka.

Glavna skupština s čak 83,4 posto glasova odlučila je da se izvan snage stavi Odluka o uvrštenju dionica na uređeno tržište donesena prošle godine na Glavnoj skupštini Društva.

‘Glavna skupština tako je odlučila ocjenjujući da je prije uvrštenja potrebno prije svega otkloniti sve nepravilnosti u društvu iz prethodnih razdoblja učinjene od ranijih članova uprave kako bi se ostvarile pretpostavke za fer i pravično trgovanje, kao i spoznati učinke nove zakonodavne regulative na tržištu kapitala koje predstavljaju značajne izazove za sve sudionike tržišta od siječnja 2018. te iznimno otegotnu okolnostFea jer mijenjaju način na koji na njih reagiraju korisnici na tržištu kapitala’, priopćeno je iz kompanije.