fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

HAMAG-BICRO objavio natječaj EUREKA za 2017.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte u 2017. godini iz programa EUREKA. Ovim programom potiču se mala i srednja poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih aktivnosti.

Program ima namjeru potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet. Također cilj mu je potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika i stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman.

Kriteriji za projekte i konzorcije

Konzorcij treba sadržavati najmanje dva nepovezana poduzeća koja žele provesti suradnički projekt iz najmanje dvije zemlje članice EUREKA-e. Predloženi projekti bi trebali biti istraživačko-razvojnog karaktera s ciljem stvaranja novog, inovativnog proizvoda, usluge ili procesa.

Projekt može biti iz bilo kojeg sektorskog ili tehnološkog područja, mora ima civilnu primjenu i mora biti uravnotežen (jedan partner ne smije snositi više od 75% projektnih troškova). Predloženo trajanje je između 12 i 36 mjeseci.

Natječaj je otvoren 31. srpnja, a rok za dostavu punih projektnih prijava je 16. listopada ove godine. Prijedlozi će se ocjenjivati tijekom prosinca, rang lista će biti objavljena u siječnju sljedeće godine, a tijekom veljače i ožujka provest će se ugovaranje.

Svi uvjeti otvorenog poziva nalaze se u Priručniku za prijavu u program EUREKA.

Izvor: Tockanai.hr