fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Od početka godine ostvareno je više od 45 milijuna noćenja!

U srpnju je ostvareno 26 milijuna i 620 tisuća noćenja prema podacima sustava eVisitor što je za 3 milijuna i 620 tisuća više nego prošle godine u isto vrijeme objavio je ministar turizma Anton Kliman preko svojeg Facebook profila.

Od početka godine u Hrvatskoj je ostvareno više od 45 milijuna noćenja te ćemo sasvim sigurno premašiti magičnu granicu od osam milijardi eura ukupnog prihoda te će ova sezona biti rekordna u povijesti našeg turizma. „Riječ je doista o rekordnoj turističkoj sezoni, a da bi povećali konkurentnost turističkog gospodarstva danas ćemo potpisati ugovore sa 70 korisnika s područja Zadarske županije u vrijednosti 3,5 milijuna kuna.“ ističe Kliman te dodaje kako čestita svim turističkim djelatnicima i djelatnicama na kvalitetnoj sezoni.

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), tijekom 2015. godine, prihodi u turizmu od stranih gostiju, iznosili su 7 milijardi i 961 milijuna eura, što u odnosu na 2014. godinu (7 milijardi i 401 milijuna eura), predstavlja rast od 7,6 posto. Udio prihoda od putovanja – turizma u ukupnom BDP-u u 2015. godine iznosio je 18,1 posto što predstavlja rast od 0,9 postotnih poena u odnosu na 2014. godinu.

Izvor: www.hrturizam.hr