fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Pomrčina Mjeseca u Raku – kraj jednog karmičkog ciklusa

Pomrčina Mjeseca dogodit će se 10. siječnja u večernjim satima na 20. stupnju Raka.

Piše: Julijana Omerović/Samopozitivno.com

Rak je znak koji simbolizira obitelj, naše mjesto sigurnosti i pripadnosti, mjesto na koje ulazimo kako bismo se zaštitili od vanjskih izazova, odmorili i odmaknuli od svega što nas ugrožava. Riječ je o iznimno osjetljivom i osjećajnom znaku koji svoju ranjivost skriva ispod tvrdog oklopa. On treba svoje pleme, a ako to nije njegova obitelj, pronaći će ljude s kojima će se osjećati povezano i sigurno.

Ova pomrčina nije baš jednostavna jer je popraćena s dosta intenzivnih i energetski nabijenih aspekata. Riječ je o stelijumu četiri planeta. Sunce, Merkur, Saturn i Pluton u Jarcu nalaze se u neposrednoj blizini, a nasuprot njih našao se osjetljivi Mjesec koji treba izdržati te jake pritiske i ne slomiti se pod zahtjevima dužnosti i odgovornosti.

Teme ove pomrčine mogu biti vezane za obitelj, odnose s roditeljima, stambeno pitanje, roditeljsku ulogu te uz pronalaženje zdravije ravnoteže između privatnog i poslovnog života. Sigurno je da će na površinu izaći neki osjećaji koje se trudimo potiskivati ili od njih sakriti, no sada će to biti gotovo nemoguće. Pružanjem otpora tonemo dublje u nezadovoljstvo. Odbijanjem suočavanja sa stvarnošću udaljujemo se od rješavanja problema.

Sune i Merkur nasuprot Mjeseca ukazuju na važnost riječi i razmišljanja. Izvjesno je da ćemo u narednih nekoliko mjeseci voditi neke važne razgovore koji će nam pomoći u rješavanju problema s kojima se suočavamo kroz cijelu proteklu godinu.
Pomrčine redovito navješćuju neki kraj, čiste naš životni prostor i čine to bez imalo milosti. Budite takvi i vi prema preprekama i problemima s kojima se suočavate. Vrijeme je da terete koji ugrožavaju vašu stabilnost i emocionalno zdravlje maknete sa svojih ramena.
Ono što osjećamo i mislimo dolazi u konflikt (Mjesec opozicija Merkur).

Vođeni smo nesvjesnim obrascima i opsesivnim ponašanjem (Mjesec opozicija Pluton).

Osjećaj krivnje ili potreba da udovoljite drugima na vlastitu štetu dovode do iscrpljenosti (Mjesec opozicija Saturn). Neki će puno raditi, pronaći nove mogućnosti za ostvarenje dugoročnih poslovnih planova. Drugi će se suočiti s nekim izazovima unutar obiteljskog okruženja koje će u narednim mjesecima riješiti i posložiti. Pripazite na odnose s autoritetima, kako na radnom mjestu, tako i unutar obitelji.

Vrijeme je da zrelo donosimo odluke i prihvatimo odgovornosti, ali samo one koje su naše, ne i terete drugih ljudi. Pronađite u sebi emocionalnu snagu. Ne dajte da vam osjećaji ometaju racionalno postupanje i odlučivanje. Poslušajte intuiciju. Dopustite si biti ranjivi i tužni, no nemojte se predugo zadržavati na mjestima bespomoćnosti. Uvijek postoji način. Uvijek postoji rješenje, pa i onda kada ono podrazumijevanje odustajanje od onoga što vas unesrećuje ili rastužuje.

Ova pomrčina uvod je u egzaktnu konjunkciju Saturna i Plutona koja počinje 12. siječnja. Čemu je došao kraj? Što trebate okončati, shvatiti? Koje nove ambicije i planove je dobro pokrenuti? Ovo je kraj jednog karmičkog ciklusa, kraj nekih obrazaca i programa koje slijedimo kroz proteklu godinu. Učenje koje nam pomaže da odrastemo, postanemo odgovorni te shvatimo da ne možemo više po starom. Nešto se mora promijeniti iz temelja.

Tom pokretu prema naprijed pridonosi i direktno kretanje Urana koji će svega nekoliko sati nakon pomrčine krenuti prema naprijed i potaknuti nas da se izvučemo iz mreže u koju smo se zapleli. Pokazat će nam put. Na djelu je oslobađanje od ograničenja i samonametnutih okova. Putujemo prema slobodi!

Pomoć dolazi kad se najmanje nadate, od ljudi od kojih to možda i ne očekujete. Nismo sami. Neptun će se pobrinuti da nam se na putu nađu osobe dobrog srca i pune empatije te želje da nam ponude pomoć. Ova pomrčina imat će utjecaja na sve, ali najviše će ju osjetiti pripadnici Ovna, Raka, Jarca i Vage. Njezin učinak osjećat ćemo narednih šest mjeseci.

Sretno!