fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Pošaljite sliku rukotvorine za virtualno predstavljanje

Udruga Samo pozitivno je osnovana 2017. godine s ciljem promicanja pozitivnih vrijednosti kao što su razvoj civilnog društva, volontiranje, humanitarni rad, edukacija, promicanje zdravog načina života, sporta, kritičkog i znanstvenog promišljanja, razvoj kulture i baštine i kreativnog stvaralaštva.

Tijekom godina, pa i u vrijeme pandemije, članovi su, pod vodstvom predsjednice Mare Majstorović i dopredsjednice Rajne Svilar Šimunić, marljivo stvarali i organizirali događaje uživo i online u kojima su pomagali svim dobnim skupinama i svima zainteresiranima za kreativan i pozitivan doprinos zajednici.

Najveća manifestacija koju organiziraju je „Znanost za mlade u Vukovaru“ na kojoj uz renomirane znanstvenike udruga stipendira izvrsne učenike iz naše županije i modelira kao primjer dobre prakse. Uspješno su proveli Crowdfunding kampanju „Neka je treća sreća!“, organizirali humanitarnu pomoć životinjama u Australiji za vrijeme požara, pomoć potresom pogođenim područjima, brojne zdrave konferencije i radionice, kalendar „Slavonija u srcu“, desetke Foruma kulture i edukacije i edukativnih predavanja o medijskoj pismenosti.

Posebno su ponosni na suradnju s Gradom Vinkovcima kroz koju je nastala jedinstvena slikovnica „Legenda o Orionu“, a ove godine uz potporu Grada nastavljaju dva vrlo značajna projekta – slikovnica „Legenda o djedovini“ i Virtualni muzej rukotvorina.

Slikovnica, ističu, govori o starim običajima našeg područja i trenutno je u fazi ilustracije te se očekuje tisak i promocija iduće godine. Virtualni muzej rukotvorina nastao je kao odgovor na postojeće stanje svijesti ljudi koji žele skrenuti pažnju na vrijednosti tradicijskih rukotvorina koje su nastale u domovima i malim obiteljskim radionicama u bližoj ili dalekoj povijesti. Vrijednosti rukotvorina inspirirane su tradicijom ili kao suvremene rukotvorine koje nastaju iz unutarnjeg poriva autora, a upravo te vrijednosti pokretač su malih i velikih poduzetničkih priča te osnova unutarnjeg duševnog mira i zadovoljstva.

„Misija je prikupljati, istražiti, dokumentirati i komunicirati rukotvorine iz našeg podneblja i prezentirati ih virtualno u cijelom svijetu. Putem web stranice https://muzej-rukotvorina.com/ možete sami predstaviti besplatno svoju rukotvorinu kako bi ju uvrstili u bazu pod sloganom „Slikom sačuvan trag u vječnosti!“, poručuju iz udruge Samo pozitivno.

Sve o udruzi, ističu, može se vidjeti na njihovoj web stranici www.samopozitivno.hr i učlaniti se putem obrasca.

Izvor: Novosti.hr