fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Najveći do sada 17. Weekend Media Festival!

Na Weekend.17 dolazi profesor sreće, kroničar medija, a u dvorište nam stiže i Andrija Jarak.

Zagreb, 8. svibnja 2024. – Weekend.17 se vraća ove godine s najistaknutijim govornicima i aktualnim temama. Bit će to najveći Weekend do sad jer od 19. do 22. rujna na dobro poznatoj adresi u Rovinju okupit će se najveća imena iz svijeta medija, komunikacija i biznisa, kako bi ispratili ljeto, nešto naučili, networkali i dobro se zabavili.

“Ovogodišnji Weekend slavi godinu prije punoljetnosti, i možemo garantirati da će biti najzanimljiviji do sad. Formula uspjeha festivala ostaje ista – spoj edukacije, zabave do jutra, novih poznanstava i novih prilika. Ujedno i najveći Weekend, s čak tri festivala u jednom; Weekend Media Festival, HR.Weekend i AI.Weekend koji se ove godine održava po prvi puta. Paneli će biti inspirativni, dijelom provokativni ali svi će biti edukativni – svatko će naći nešto za sebe. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme, jer se o Weekend.17 će se dugo pričati.”, istaknuo je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Weekend više ne treba dodatna predstavljanja, etabliran je festival koji je kroz godine pomicao granice, otvarao prostore za dijaloge, sklapanje novih poslova i vrhunsku zabavu. Zahvaljujući Adrisu kao domaćinu i generalnom pokrovitelju, Rovinj zadnji vikend ljeta postaje drugi dom profesionalcima iz svijeta medija, komunikacija, marketinga, i biznisa.

Ove godine na Weekend.17 dolazi Bob Garfield, legendarni američki novinar i vodeći medijski ekspert, kolumnist Washington Posta, The Guardiana , te dugogodišnji analitičar ABC Newsa. Na panelu “Dead Man Walking” pričat će o propasti poslovnog modela oglašavanja u masovnim medijima, što Garfield naziva digitalnom revolucijom, koja ima sve odlike industrijske revolucije koja je uništila ručni rad i zanatska zanimanja. “Ukratko, gotovo je. Cijela publika u Rovinju je nagrabusila. Zauvijek. Ovo nije početak kraja. Ovo je sredina kraja. Za 15 godina: svjetla se gase.”, najavio je Garfield optimistično svoje predavanje.

Također, u goste nam stiže Micael Dahlen, profesor sreće, da dobro ste pročitali – sreće. Dahlen će ponuditi nove perspektive o životu i radu te objasniti kako uskladiti život i posao. Dahlenova akademska karijera prati potrošačka ponašanja, ljudsku sreću, marketing i kreativnost, a napisao je i brojne knjige na različite teme poput marketinga, sreće, serijskih ubojica, seksa, brojeva koji nas pokreću, dugoročne dobrobiti i društvenih medija. Kad sve sumiramo, njegovo predavanje ne smijete propustiti.

Predstavljamo vam i True crime na balkanski način. Andrija Jarak stiže i u naše dvorište, no mi smo ga sami pozvali da moderira panel o kriminalu na Balkanu. Uz njega, na panelu će sudjelovati i Filip Švarm, istaknuti dugogodišnji urednik tjednika Vreme i autor brojnih TV serijala, Vladimir Faber, bivši glavni ravnatelj policije te Dario Todorović, scenarist i redatelj serijala Dosje Jarak. Panelisti će osvijetliti ključne izazove s kojima se suočavaju istraživači i pravosudni organi u borbi protiv organiziranog kriminala te ponuditi dublji uvid u procese koji stoje iza istraga i dokumentiranja zločina u regiji.

Prošlogodišnji i prvi HR.Weekend koji se odvija na istoj lokaciji u isto vrijeme oduševio je sve HR profesionalce, voditelje ljudskih potencijala, poslodavce i predstavnike tvrtki, a organizatori okupljaju vrhunske stručnjake i predavače koji će ove godine raspravljati o razvoju i primjeni inovativnih strategija u upravljanju ljudskim potencijalima. Jedan od njih je i Marc Schulz, klinički psiholog s Harvarda. Schultz je koautor knjige Dobar život koja se temelji na najduljem longitudinalnom istraživanju sreće na svijetu – a traje već osam desetljeća. Znanstveni uvidi dr. Schulza pomoći će HR stručnjacima da dublje razumiju kako podržati odnose između zaposlenika, potaknu pozitivnu radnu kulturu te uvide kako se pojedinci razvijaju tijekom svog životnog vijeka, posebno u kontekstu radnog mjesta.

Uz to, Weekend.17 predstavlja i AI.Weekend, koji će obuhvatiti posebne predavače iz Europe i SAD-a. Jedan od njih je i Adam Silverman, autor tražilice za musical.ly/TikTok kreatore i osnivač AgentOps.ai, koji se usredotočuje na razvoj DevOps alata za programere agenata AI.