fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Posao od 80 milijuna eura: Rimac i Pininfarina rade na novom električnom autu

Automobili Pininfarina objavili su kako će surađivati s Rimcem kao glavnim tehničkim partnerom na proizvodnji svojeg prvog električnog hiperautomobila PF0.

Rimac će osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav u razvoju prvog električnog automobila visokih performansi tvrtke Pininfarina.

Radi se o ugovoru u vrijednosti od 80 milijuna eura.

Rimac komentirao novu suradnju

Kako javljaju iz tvrtke Rimac Automobili, ovaj ugovor važan je korak za obje strane, a preko njega će Automobili Pininfarina dobiti inovativnog i uspješnog partnera, dok će Rimac Automobili dobiti suradnju s poznatim brendom te ugovor o serijskoj proizvodnji ključnih sustava i tehnologije.

O novoj suradnji oglasio se i Mate Rimac.

“Uzbuđeni smo zbog ovog izazova. Kombinacija naših vrijednosti – napredne tehnologije, inovacija i visokih performansi s tradicijom i talijanskim dizajnom Automobili Pininfarina čini idealan spoj za uzbudljiv, novi, električni super sportski automobil – PF0. Ovo partnerstvo je velika prekretnica za obje tvrtke i veselimo se suradnji i realizaciji ovog posebnog automobila”, rekao je Rimac.

Iz Pininfarine poručili da su znali da je Rimac pravi čovjek za njih

U ime Pininfarine se pak oglasio Michael Perschke, izvršni direktor te tvrtke, rekavši kako je otkako je upoznao Matu Rimca znao da će on i njegov tim biti u stanju omogućiti upravo ono što im treba na njihovom novom automobilu.

“Od trenutka kad sam upoznao Matu, znao sam da on i njegov tim u Rimcu mogu pružiti stručnost za dostaviti nezaboravno iskustvo vožnje koje odgovara visokim standardima dizajna koje je postavila Pininfarina. Ova suradnja povezuje budućnost električnih performansi s tradicijom legendarnog Pininfarininog dizajna u jedan izniman automobil, PF0”, rekao je.

Stručnost u razvoju električnih vozila

Automobili Pininfarina u vlasništvu su grupe Mahindra, a u travnju 2018. godine objavili su kako će se posvetiti luksuznim električnim hiperautomobilima. Prvi takav Pininfarinin automobil, PF0, bit će predstavljen sljedeće godine.

Iz Automobila Rimac poručili su da su predstavljanjem nove generacije hiperautomobila u 2018., C_Two, postali prepoznati kao maloserijski proizvođač električnih automobila visokih performansi.

Dodaju ipak kako ih njihova stručnost u razvoju električnih vozila visokih performansi postavlja ao ključnog dobavljača tehnologije i sustava elektrifikacije mnogim industrijskim partnerima, uključujući Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Renault, CUPRA i od sada, Automobili Pininfarina.