fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

POTPISANI UGOVORI ZA OPREMANJE ZGRADE POLY I IZGRADNJU SUNČANE ELEKTRANE

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisao je s predstavnicima tvrtke Solaris Pons d.o.o. iz Osijeka ugovor o izgradnji sunčane elektrane na krovu zgrade Poly te s predstavnicima tvrtke Školski servis d.o.o. iz Zagreba Ugovor o opremanju te zgrade koja se nalazi u Poslovno-inovacijskom centru BIC – Vukovar.

Snaga elektrane iznosi 102 kW, dok je očekivana godišnja proizvodnja struje oko 124,84 Mwh. Potpisani Ugovor o izgradnji sunčane elektrane vrijedan je 1.250.000 kn s PDV-om. Ugovor za opremanje zgrade Poly vrijedan je 743.854 kn s PDV-om, a opremanje obuhvaća uredski namještaj za 15 ureda i administraciju zgrade, IT i audiovizualnu opremu, uključujući računala i kopirne uređaje, opremu za konferencijsku dvoranu te 3D pisač i 3D skener.

-Ovaj projekt je od izuzetne važnosti za grad Vukovar. Od njega očekujemo puno u onome pogledu koji nam je najvažniji, a to je dovođenje brojnih tvrtki u proizvodnji u naš grad i upošljavanje ljudi u proizvodnji. U veljači smo već otvorili Poduzetnički inkubator i on je u funkciji sa startup poduzećima. Sada smo u završnoj fazi opremanja bivše zgrade Poly u koju kanimo uvesti tvrtke koje će, kao i s vremenom tvrtke iz Poduzetničkog inkubatora, ovdje otvoriti svoju proizvodnju. Nakon postavljanja fotonaponskih ćelija na krovu zgrade Poly te opremanja zgrade bit ćemo spremni za nove korisnike i otvaranje novih radnih mjesta. Ovisno o vrsti djelatnosti, procjenjujemo da će se ovdje zaposliti oko 200 do 300 osoba. Konačni cilj nam je primiti tvrtke sa što većim brojem zaposlenih jer nam je važno svako radno mjesto. Poduzetnici se raspituju o BIC-u, a trenutno možemo reći da nam zasigurno dolaze tvrtke iz Slovačke i Italije, rekao je gradonačelnik Penava.

Karmen Kustić, predstavnica tvrtke Školski servis istaknula je prigodom potpisivanja Ugovora kako im je drago što su dobili posao na opremanju ove zgrade jer su u Vukovaru prisutni još od početaka obnove. – Ovdje se radi o dva ugovora, prvi se odnosi na opremanje ureda uredskim namještajem, a drugi informatičkom i multimedijalnom opremom. Drago nam je da ćemo pomoći da se ovaj projekt završi i da ovdje zaživi industrijska i gospodarska zona što nam daje nadu da će mladi ostati raditi i živjeti u Vukovaru. Korektno ćemo i na vrijeme odraditi svoj posao, naglasila je Kustić.

U listopadu će Poslovno-inovacijski centar BIC-Vukovar dobiti 3 nova centra: Proizvodni centar, Centar inovativnog poduzetništva te Edukacijski centar. Projektom pod nazivom „Razvoj zaokruženog koncepta za potporu inovativnom i tehnološki orijentiranom poduzetništvu BIC-Vukovar“ čiji je nositelj Grad Vukovar obuhvaćeno je unutarnje uređenje i kompletno opremanje zgrade bivše tvornice Borovo Poly bruto površine 9700 m2 u kojoj su smještena navedena 3 centra. Proizvodni centar namijenjen je za srednje i velike tvrtke, sadržava 11 poslovnih prostora površine od 161 m2 do 1.410 m2, Centar inovativnog poduzetništva namijenjen je manjim inovativnim tvrtkama i nudi 15 poslovnih prostora površine od 26 m2 do 77 m2 dok edukacijski centar uključuje konferencijsku dvoranu od 160 m2 te dvoranu za edukacije od 80 m2. Ukupna vrijednost projekta uređenja i opremanja 3 centra u okviru BIC-a je 21.293.090 kn, od čega EU financiranje iznosi 18.069.316,77 kn (84,85%), a preostala sredstva za Grad Vukovar osigurana su od strane FORGV-a. Projektne aktivnosti započele su 30. rujna 2014., a završavaju 30. rujna 2016. kada će zgrada Poly biti stavljena u funkciju. Poduzetnicima će nuditi cjelovit paket usluga po uočenim potrebama korisnika; od subvencionirane cijene zakupa poslovnog prostora do savjetovanja i stručnih seminara.

Sve novosti i informacije vezane uz Poslovno-inovacijski centar BIC-Vukovar te sve informacije za zainteresirane korisnike dostupne su na web stranici www.bic-vukovar.hr.

Izvor: www.hrv.hr