fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

„Kako probuditi strast u poslu i životu“

Jučer je u Vinkovcima održana 17. edukativna radionica uz čaj (Use the time for tea) s temom „Kako probuditi strast u poslu i životu“ . Riječ je o radionicama u  organizaciji tvrtke Lotusmedia, a u  ciklusu druženja pod imenom „Use the time for tea!“

U punoj dvorani Hotela Villa Lenije ovog puta gostovali su Lela Matušinski, majka dvoje djece, koja radi u ortopedskoj trgovini, a uz to je fitness trenerica te izrađuje torte u slobodno vrijeme. Kako je istaknula za sebe, dolazi iz radničke obitelji koja ju je preusmjerila da završi za grafičkog tehničara zbog roditelja koji su imali tiskaru. Ona se u tome nikada nije vidjela, jer kako kaže “to joj je sve bilo kutijasto” no ističe i dobra iskustva poput spašavanja i restauriranja knjiga u zapaljenoj crkvenoj knjižnici u Vinkovcima. U svemu tom što radi pomaže fizička i psihička priprema koju dobiva kroz treninge i upravo iz toga crpi strast u poslu i životu.

Tomislav Sotinac vlasnik tvrtke Exotic Panonia se bavi ekološkim uzgojem, te je prvi u svijetu koji ima eko certificirano brašno od tikve. Osim brašna od tikve, Sotinac pravi i brašno od bijelog luka, a ima i preko 1400 stabala oraha. Počeo je raditi u skladištu u jednom trgovačkom centru, a završio u Lidlu, gdje je naučio puno toga o trgovini i pokreće proizvodnju oraha, a kasnije i tikve, paprike, luka i egzotičnog voća. Pokreće svoju vlastitu proizvodnju, ulaže puno u strojeve i tehnologiju, te zapošljava koperante. Najveća mu je radost i strast  kako kaže kada vidi da biljka koju je posadio napreduje i daje rezultat, a za pomoć ima svog malog sina koji će jednog dana sigurno naslijediti posao.

Dijana Spajić je direktorica marketinga Iločkih podruma, završila je dva fakulteta i kako kaže tu ne namjerava stat, njena strast za učenje novog je ono što je pokreće. Nakon što se sama zaposlila u Borovu, sa samo 26 godina i 8 mjeseci radnog staža promijenila je posao i postala  direktorica marketinga Iločkih podruma. Sigurnost u sebe je ono što posebno ističe kao prednost.

Uz motivirajuću atmosferu i inspirativne goste pripreme za 18. božićnu radionicu već su započele! Zaključak naše radionica ukratko ćemo prenijeti kroz citat Svetog Augustina: „Onaj koji se izgubio u svojoj strasti, manje je izgubio od onoga koji je izgubio strast!“